Summa sumarium av året 2008

Efter min lilla biltur igår, och efter att ha lyssnat på P3s Christer om vad som var det bästa med året 2008,
och det fanns väldigt många olika berättelser kan jag lova. Men det gör ju också att jag börjat fundera över mitt år,
och vad som egentligen har hänt. Detta året har jag inte hunnit med att scrappa min årsbok, som jag gjorde förra året vilket är lite synd. Ska nog försöka lägga lite mer fokus på just den biten nästa år, för det är kul att ha. 

 
 - Börjat träna lite mer agility regelbundet, debiuterade i Haparanda i feb, tvälat sex gånger, och Xante lyckades med att bli uppflyttade i Hopptvåan.

- Skivit min C-uppsats, som till slut blev ganska bra, fått ut min examen, fått ut legitimationen från Socialstyrelsen, och dessutom fått ett jobb som jag trivs mer och mer på.

- Flyttat från Luleå (som fortfarande känns i själen, mest för att man kan sakna själva livet som var däruppe), och dessutom hunnit med att byta lägenhet en gång till i Sölvesborg, till en som jag trivs mycket bättre med, och här tänker jag nog stanna ett tag.

- Köpt min underbara kamera, som tar mig ut på nya äventyr, och som gör att jag tykcer det är roligare att fotografera än tidigare.

- Haft en fullbokad sommar med flera äventyr.

- Blivit opererad, men med ovisst resultat, men jag har själv hittat strategier hur jag ska klara av problemen när dom uppstår, och lider idag inte jättemycket utav det.

- Gått Vallningskurs x2 på Kelliegården, och insett hur fruktansvärt kul det är.

- HD- röntat Xante vilket gav godkänd resultat, och en sten lättade från mina axlar.

- Gick kurs för Annica Aller, vilket verkligen gav mig mersmak och inspiration för agilityn.

- Haft den mest lugna och sköna julen som jag någonsin kan minnas. Jag har inte kännt spec mycket stress, stämningen hemma har varit på topp, och helt enkelt helt underbart.



Sedan när man sitter och läser i bloggen, så inser man hur mycket mer som man hunnit med, och hur många gånger jag har skrivit att tempot är högt, och vilka grejer som har hunnits med på ingen tid. Jag upplever sällan att jag har för mycket att göra, men det börjar väl sjunka in att vara helt ledig utan planer inte alls är dumt emellanåt, för att hinna med allt det där som man vill göra en annan gång.

Med det sagt ska jag ta mina saker och dra till Kalmar och min vän där för nyårsfirande.
Sedan jobbar jag på fredag, så det får bli en relativt lugn nyår iår. Vilka förväntning och målsättningar jag har för nästa år, kommer någon dag in på det nya året, ska funderas lite mer.

Så jag vill önska alla ett riktigt gott nytt år!


Vilken jul!

Denna julen har varit något utöver det vanliga måste jag säga. Så fantastisk mysig.
Det är väldigt länge sedan jag har  fått njuta av julen så ohämmat som detta året.  Och många av våra gamla traditioner togs till vara, så som julen är.
Jag jobbade den 22, visserligen bara till15 och sedan tog jag en tupplur innan jag körde sista runda för att hämta upp diverse grejer. TACK Malena för att bry du fick, men ack vilken uppskattad julklapp från Back on Track.
Det tog mig över en halvtimme att packa ut sakerna i bilen, och för vissa mig om att allt var kvar.

Den 23 var det pyssel som skulle ordnas, saker och ting skulle plockas fram, och de sista julklapparna skulle slås in.
Syrran och brosan jobbade, så hundarna föll på min lott. Tog en lång runda med Xante och Åke och sedan busade vi i trädgården med Arros.
På kvällen åkte jag ner till farmor, så som traditionen är så "brukar" vi fira lillejul där.
Nu blev det "bara" jag och Xante som åkte ner, men vi fick en riktigt mysig stund hos henne.

Sedan själva julafton, är det nog första julaftonen där jag inte kände någon stress överhuvudtaget, och alla var på sitt bästa humör, ja, syrran var lite trött efter att ha jobbat mitt på dagen, men höll ändå humöret uppe så gott hon kunde, mer än vad jag tydligen gjorde förra året, då jag jobbade flera dagar under julen.
Först på morgonen var vi i Borrie kyrka utan för Ystad, som har blivit lite av en tradition för oss. En av Sveriges allra minsta kyrkor vilket gör att det blir en stämning som inte är i många andra.
Efter det åkte mamma och jag hem och började så smått på julmaten, medans pappa och bror åkte till Tomelilla för att hämta morfar och hans nya. Dom hade tagit bussen ner dit, premiär för honom, tufft av vara över 80 bast och ska ta bussen första gången, men det hade tydligen gått bra.

När dom var hemma och syrran kom hem, så var maten så gott som klar, och det vankades julbord. jag som inte varit på så många julbord under året, tyckte det smakade alldels förträffligt gott.
Men man ska ju alltid ta lite mer när man ändå är mätt... konstigt nog.

Kalle brukar inte vara någon tradition hos oss, men i år såg vi hela! Morfar var nog den som skrattade mest.

Sedan blev det lite fika med The/Kaffe och en liten kaka, samtidigt som jag då satte igång med att koka gröt i vår STORA gryta, jag vet inte hur många liter den rymmer, men det är ingen gryta man kan hitta i en vanlig affär, kokte gröt på över fyra liter mjölk, och den var inte ens halvfull. Vi äter inte gröt på längden och tvären utan vi brukar göra ris a la malta som efterrätt på min födelsedag.

När gröten väl var färdigkokt, så blev det julklappsutdelning. Det går alltid så himla fort tycker jag, man hinner inte riktigt med att se vad alla får. Men sånt är det. Tydligen hade jag varit riktigt snäll iår, för jag fick en massa bra saker; ett par MBT-skor (dom är fantastiskt sköna, och bra för kroppen) en bilstero till "min" Bil, så nu kan jag lyssna på CD och Mp3 i bilen, ett styrkjärn, för det hade jag inte innan och man inser ibland att det är en sak som är ganska bra att ha, en massa scrapsaker från syrran, så kul med min inspiration spec på pappersfronten där det är lätt att hamna i samma spår hela tiden, en kalender från brors fotbollsklubb, bok, stämplar, handdukar, strumpor och annat matnyttigt.

Efteråt gick luften nästan ur oss, och vi bestämde oss för att se mamma mia på dvd, och äta gröten.
Tyckte filmen var riktigt bra, och det var så mysigt med hela familjen samlad.

Juldagen, brukar spenderas med förbereddelser, men iår var det inte lika mycket som varken kunde feller skulle förberdas. Så det blev en runda in till stan för att kolla in de två (!) butiker som hade påbörjat sin mellandagsrea,
men inget som direkt fyndades. Jag började att duka lite grann och gick och allmänt njöt av tillvaron.
Sedan åt vi tillsammans med morfar och hans nya, på kvällen. De hade sovit uppe i huset och sedan hade brosan tagit upp DVDn så dom tillsammans hade sett film hela eftermiddagen, tydligen en massa gamla klassiker som föll morfar ganska bra i smaken.

Annandagen, blev jag väckt på sängen, med paket, vilket jag tycker är så himla mysigt. Xante tyckte dock det var väldigt skumt beteende. Den som först går upp här, brukar nämligen ta henne med sig ner och släppa ut henne, men nu så hörde hon massa (enligt henne) männsikor som gick utanför utan att hon fick följa med.
Paketen innehöll; två hela sätt nya bestik, fotbollsskor (röda, skitsnygga) och papper att måla på.
Sedan satte ruljansen igång, med fruktsallad, som skulle göras och snittar och gratänger, vilket som så var menyn som sådan:
- Entre: Vörtbrödssnittar; med en röra innehållande mandel och russin, serverades med äppelglögg.
- förrätt: Avockadomousse, med rådjursfiol och knäckebröd
- Huvudrätt: Potatisgratäng och Skinka, samt rödkålssallad
- Efterrätt: Ris a la Malta med fruktsallad.
och sedan till kaffet hade jag gjort ett julgodisbord, som man själv kunde plocka av: xantemousse i chokladform, maripanskivor med lemoncurd, brännvinstryffel med smak av apelsin, Baci (hasselnötstryffel), enkel tryffel samt Rocky Road.

Det blev en stor uppslutning av människor som kom till mig, vilket gjorde att jag kände mig riktigt firad. För mig betydde mycket. Härligt att få träffa delar av släkten som jag annars träffar alldels för sällan.

Presentbordet blev stort, men det som tog priset var nog att jag fick en handgräsklippare, eftersom jag nyligen blivit med gräsmatta. Visst stod det på önskelistan, men inte trodde jag att det skulle komma.

En riktigt mysig dag helt enkelt.

Gårdagen spenderades med mellandagsrea, jisses vad med folk det är ute då. Eftersom min födelsedag ligger så den ligger så har det inte riktigt blivit att kommit ut på mellandagsrean speciellt ofta, menigår blev det av.
och vi började på Nova Lund, och bara in man kom in där, så kom vi först ut lika fort igen, kom liksom aldrig in på parkeringen utan det blev att vi bara kom runt och sedan ut igen, eftersom de hade spärrat av vissa infarter som vi tänkte på. Pappa blev lite stressad eftersom han sedan skulle vidare, så då släppte han av mig på andra sidan vägen till Nova, så gick jag dit istället; MYCKET smidigare.
Mötte upp syster och bror, men eftersom vi inte riktigt har samma intresse gällande att gå i affärer, så gick dom för sig och jag för mig, fick inte så vädligt mycket inhandlat där. Dock tittade jag lite på olika videokamror, vet ju inte ritkigt vad det är jag vill ha, så jag vill undersöka lite först, dock var jag lite nära att köpa en av dom vi tittade på. Vill ju ha en videokamera så att jag kan filma såväl Xantes träning som tävling.
När vi sedan var lagom trötta och väldigt hungriga och ganska färdiga på Nova, så körde vi till IKEA, bra ställe det där.
Vi kom dit alldels lagom för det var inte helt smockat med folk, utan det var som ganksa vanligt.  Raka vägen upp i Restaurangen och få mat i oss, och det var nog tur det, för när vi hade tagit våran mat så stängde dom.
Vidare och bara plocka åt mig det jag skulle ha, inte så väldigt mycket, utan jag visste precis vad. Sen blir det ju alltid en och annan krona som stannar kvar när man varit på IKEA.

Sedan raka vägen hem. Trötta som få var vi då. Vila en liten stund och sedan tog vi tag i resterande av det som fanns kvar av disken, mamma hade ju tagit en stor del på dagen och kvar var det som skulle handdiskas. Men det gick som på räls när man var tre stycken.
När mamma och pappa sedan kom hem från bastun, så åt vi lite tillsammans, innan det var läggdags, det tog inte många minuter innan jag somnade.

Så summa sumarum, har jag haft en helt underbar jul, med tillhörande födelsedag, och dessutom även hunnit med mellandagsrean. Jag har verkligen kunnat slappna av, och ta det lugnt, för första gången på mycket, mycket länge.
Dock har jag inte tagit en enda bild denna julen...







Inte många timmar kvar..

... innan det slår midnatt och det är julafton, därför vill jag passa på att önska alla
som läser här en riktigt


GOD JUL från mig och Xante



Vi kommer att tillbringa hela julen i Örum och det ska verkligen bli mysigt med gamla traditioner.
TACK för alla julhälsningar lite överallt!

Nya lägenheten=)

sitter nu i min nya väldigt ekande lägenhet.
Eller tja jag har varit här en stund, och packat upp nästan alla sakerna till köket,
och nu väntar jag på att resten av familjen ska komma och hjälpa mig med resten av sakerna,
som är lite svåra att fixa själv.

Igår kom min underbara vän H ner enbart för att hjälpa mig att flytta!!
Jag hämtade nycklarna vid lunch, vilken härlig känsla, och sedan mötte jag upp henne i stan.
Vi gick på ett härlig café och fikade. Det var himlans gott!!
Sedan påbörjade vi flyttningen... Lådor ÖVERALLT! Här och i den gamla lägenheten, och i bilarna,
och det tog aldrig slut, det var t o m några lådor kvar. Men tacka vet jag att ha kombi och lätt lastbil=)
Det svalde lite grann...

Nu ska jag nog strax åka tillbaka och fixa lite till...
Bilder kommer så småningom=)

Blodprov och shopping.

Onsdag idag och full rulle (som vanligt, tror jag att vissa skulle säga;)
Intensivt på jobbet, det är mycket patienter just nu och fler som ska in...
samtidigt som det är mycket annat oxå.
Slutade lite tidigt idag, för att hinna in till Kristianstad, där vi bokat tid för Xantes blodprov för att kolla om hon har Rabies antikroppar så vi kan åka utomlands och tävla. Min underbara mamma och lika underbara syster körde enkomma för detta.
Blodprovet gick super bra, hon var såå duktig, tittade bara bort och lät sjukvårdare ta provet utan att säga något.
Fick dessutom köpt en julklapp till Xante... det blev en ny sele som är bätte när vi är ute och motionerar.

Efter där tog mamma hundar och körde till morfar, så de kunde springa av sig,
och så att jag och syrran kunde gå och shoppa lite. Kanske inte så lyckat när båda var ganska trötta och ganska hungriga, men hur som, så kom vi tillslut överens och det blev några julklappar införskaffade.
Nu är jag näst in till klar med mina. Det är någon enstaka kvar, vilket känns super skönt.
Dessutom köpte jag nya inneskor till jobbet, men förra var rätt så trasiga, och det kankse inte ger bästa intryck när man "predikar" om vilkten av bra skor. Men nu har jag iaf fått tag på ett par som jag ville.

Det var supermysigt att komma in till stan och känna av pulsen liiite mer än vad Sölvesborg bjuder på,
och jag önskar att det fanns lite mer tid.
Hittade en skitsnygg jacka på Stadium, som jag verkligen hoppas ska finnas kvar till mellandagsrea.

Mamma hade en överraskning med sig, min förlängning till revvan kom idag, så hon kunde ta den med sig!!
Så nu ska det stansas!!

Det gjorde såå ont i hjärtat när Xante hoppade in i min bil istället för att hoppa in till mamma och syrran.
Men jag gör detta för hennes bästa, och hon blir väldigt uppjagad med alla flyttkartonger.
Efter helgen ska det bli ändring. Längtar till min nya lägenhet, och få lov att packa upp mina saker.

Körde inom EKO på vägen hem och köpte nya julgardiner som jag verkligen har velat ha ett tag nu.

Nu är det strax sängdax för mig. Tycker jag är jämt trött, svårt för att komma upp på morgonen, somnade på morfar säng en stund i em, tillsammans med Xante, och nu är jag minsann trött igen.
Men snart blir det jullov, ska vara ledig nästan två veckor!!

Lite scrappat

Över den senaste månaderna har jag scrappat lite grann, men eftersom min dator inte riktigt varit vän med mig så har jag inte lagt upp dom ännu, men här kommer en lite kalkad:
   
  
  



Detta är en tavla som jag gjorde, med ett av mina favoritcitat. Får verkligen mig att må bra. Den ska få hedersplats i den nya lägenheten.


Ang den nya lägenheten, så är packning som gäller HELA denna veckan, med undantag på onsdag då Xanté ska ta blodprovet för rabies, hoppas hoppas det går bra!!


och Ja, Catti, han är en aussie=)


Välkommen...

... Missnutts Amazing Aragos "Arros"


Nä, det är inte jag som köpt hund,
utan det är syrran.

Han är nu 3månader gammal och vi hämtade honom i veckan.
Var tillsammans uppe hos uppfödaren i onsdags. Han är en väldigt go lite killen, och ida har en motor till hund att jobba med.

Full rulle...

Här blir det inte till att sitta still många stunder.
Det är så sjukt mkt på jobbet nu, så jag känner mig lite sprittade, mycker som ska ordnas upp.
Lite svårt att förklara men dock..
Helgen bjöd på kursledareutbildning på Frostavallen i Höör. Och visst är det bra att man har olika regler för olika utbildningar, MEN snälla nån någon flexibilitet MÅSTE finnas!! Det var inte mycket nytt som kom upp för mig på den kursen, Jo, lite kring organisationen, men dock....
Sedan körde jag hem en sväng till mamma och pappa, och hade lite hembehandling och blev bjuden på lite glögg, första för iår
Gårdagen blev låång, då det kom några och skulle titta på min lägenhet och det ganska sent, så en trött Anna var inte världens trevligaste, men men det var inte mig dom var för att träffa.
Dagen idag har varit spännande, mest med fokus utanför jobbet.. men jag har lovat att inte säga något förrän det är helt klart, men förhoppningsvis snart!!
Körde upp till klubben en sväng och såg mina lagkamrater träna lite... förhoppningsvis fick jag hjälpa lite..Men när jag kom hem var jag stelfrusen och kröp ner under filten och tror allt att jag slumrade en stund.

Resten av veckan är oxå rätt fullspäckad, till helgen blir det antaligen julstök med en kollega och julklappsinvesteringar.
 =)

Ang flytten så har jag börjat packa liiiite grann.. Meningen var att jag skulle ta tag i det denna vecka, men det verkar lite svårt...


RSS 2.0