tiden flyger bort...

Förra veckan var likt många andra fullspäckad med aktiviteter...
måndag... var jag nog hos morfar eller var det på tisdagen.. och blev bortskämd, beställde middag och fick därtill även äppelkaka till efterrätt som han själv gjort, och sedan även tvättat... härligt!

I onsdags var vi på ett nytt ställe och vallade... trevligt att träffa fler entusiaster men vi visade inte riktigt upp vår bästa sida... tror att jag behöver mer utav kursen...

I torsdags blev det dock ingen vallning eftersom de väntade på att två av tre tikar (!) skulle valpa...
dock tror jag att det passade oss ganksa bra...för jag visste vad helgen skulle innebära.=)

Fredagen var en riktig skitdag rent ut sagt, allt som kunde gå fel gick fel... så när jag kom hem efter jobbet så var jag helt utpumpad på allt vad energi heter. Somnade faktiskt en stund på soffan, och pratade därefter med mamma, om att köra hem eller inte..
Det blev till att köra hem, efter att jag i en hast hade packat och ställt iordning här hemma.

Lördag morgon ringde klockan alldels för tidigt, och det var dax att åka till Ystads tävling, min fd hemmaklubb och jag hade så klart lovat att hjälpa till.
Fick stå som inropare i de klasserna som jag själv inte tävlade, kände mig en aning ringrostig att vara med på att arrangera tävlingar... men men...

Första loppet ut var Nisse Lindqvists hoppbana... lite kluriga byten vilket kräver lite mer tankeverksamhet, det är därför jag gillar hans banor och alltid har gjort. Xante var såå taggad, så att hon stod på klorna innan loppet, aldrig någonsin har hon varit sådan, och flög fram i starten men samtidigt så var hon oerhört lyhörd på alla mina kroppssignler hela vägen igenom.Sen kräver det att jag är med mer och visar henna tydligare, vilket jag inte allt hann med och vi fick två lite större utsväningar. Tyvärr glömde jag kameran så någon film blir det inte. Vi blev tillslut trea med pinne, två sekunder efter vinnaren, och de satt på utsvävningarna....  Så otroligt nöjd med min lilla loppa.

Sen var det bara till att ladda om till agilityloppet med det samma... och gå banan nästan direkt efter.
Det var oxå en kul bana, med en och annan sväng som krävde sin tankeverksamhet.
Det var först en rakstäcka hopp-lången-hopp och sedan 180gr sväng till en tunnel..
Men tydligen enligt Jessica så blev min placering lite fel så jag tryckte henne runt om lången och så ser hon en tunnel som ska tas längre fram och gör som hon gjorde i Bjuv, sticker till den istället. Jag sätter om henne och ska ta om loppet... Starten blev lite bättre men resten av loppet bara katastrof och jag ångrar idag att jag inte gick av direkt efter att allt det började strula ordentligt. Xante var oxå här så otroligt laddad, så när vi stod utanför plan och väntade på vår tur, så stod hon pep och gapade en massa... det har hon inte gjort tidigare, mer än när åke kört... det tolerar jag inte...

Vädret var underbart, lagom agilityväder:P

När vi sen var klara var det hem om, ta en liten powernapp och sedan iväg på födelsedagsfirande i Malmö.
Absolut en trevlig kväll... och jag uppskattade det verkligen.
Sedan att man mådde som man förtjänar dan efter är väl så där kul... men ibland är det bra med sådan vilodagar och dagar med lugnt tempo oxå...Xante var halvt rabiat när jag kom hem...

Efter en stund hemma hos mamma och pappa, så begav vi oss tillbaka hem hit... Var inte hemma förrän närmare nio...
Så det var riktigt jobbigt att stiga upp imorse...

NM i vallning

Denna helgen har det varit NM i vallning på Christinehof Slott.
Jag kunde ju inte låta bli att åka dit. Tog först lite sovmorgon på lördagen och hade egenligen inte alls lust
att åka någonstans överhuvudtaget, men till slut så tog jag mig iväg.
Det var ganska fint väder och en härlig stund där. Men efter att ha varit där nästan två timmar, så kände jag att det inte riktigt var ro i kroppen för att sitta kvar.
körde hem till mamma och pappa istället och scrappade en liten stund tillsammans med mamma.
Var oxå taxijour till syrran....

Så idag sov jag en liet längre stund, såå skönt och sedan körde jag upp till Christinehof igen. Idag var det sämre väder dvs det regnade och blåste ganska mkt. Jag hade inte tagit med mig mina regnbyxor utan bara regnjackan, så jag blev lite blöt. men idag var det så final och de 15 bästa av de 43 startande fick en tuff bana de skulle lösa på 25min.
Riktigt kul att se och jag var där över fem timmar, trots vädret. Fick liten nytänding efter torsdagens träning
och nu vill jag mer än gärna träna igen....

TACK Lena för sällskapet!

som vanligt går helgerna alldels för fort.
Men denna veckan kommer att vara lite bättre än de andra då jag har semester på onsdag.
Hade inga patienter inbokade och kände att jag behövde en day-off. Frågan är vad jag ska göra med dessa timmar extra....
Nästa helg bär det av hem igen och då ska vi tävla i Ystad.

ur linje och två vänsterfötter på matte

De senaste dagarna har varit allt annat än lugna.. ovanligt va?!

Igår började det med att jag råkade kolla in på en hemsida och se att det var agilitycup i Kristianstad. Blev lite sugen, blev ju trots allt ingen tävling i söndags och efter två olika veterinärers godkännande av tassen så kunde jag helt enkelt inte låta bli.
Ringde till morfar och undrade om han ville följa med, var ju trots allt på nästan hemmaplan, och visst ville han det.

väl där var det inte många komna när vi kom, utan jag kunde gå runda med xante och gå banvandring i tid innan alla andra kom, det var fri banvandring så när man var på plats kunde man börja gå. Vilket gjorde dels att jag inte behövde gå den så många gång och fick bra tid på mig att tänka.
Det jag ville testa var hennes slalom som skulle sitta ordentligt, och sedan flytet i loppet, och det kändes faktiskt helt okej hela vägen, någon utsvävning och något missförstånd så gick det bra. Fram till sista hindret som stod helt ur linje för hundarna och efter en rak stäcka kan jag inte annat än vara efter Xante, så det blev det att hon sprang runtom hindret ett helt varv och hoppade det iofs rätt, men det blev både en vägran och en massa förlorad tid.
Vi slutade till slut 4a vilket man får vara nöjd med, dock var det skönaste att vi hade en lugn och rytmiskt lopp.
Det känns bra inför kommande tävlingar...

Sedan idag var en otroligt seg dag på jobbet, jag trött som få, och när min kollega skulle träna och lära mig lite nya grepp som hon lärt sig på en kurs, så la jag mig på britsen så var ögonlocken väääldigt tunga.

Men så tog jag mig i väg på vallningskursen, och det hade vi nog inte behövt idag. Nä, så ska man inte säga, men det kändes inte alls bra.  Jag visste inte var jag skulle placera mig, när jag ska säga till Xante, vad jag ska göra och framför allt hur! Usch vad det är frusterande, och när man sen känner att det kanske går liite bättre, så sabbar man det ändå...
Det jobbigaste var att jag hela tiden kände att jag var felplacerad och då vet jag ju inte heller var jag ska ha xante.

Cima skällde lite på mig, att jag måste bli tydligare i mina kommando, inte be om xante om hon kanske möjligtvis vill lägga sig ner om en stund eller två...

Det kan ju också hänga ihop lite med att jag jämnt och ständigt är trött  nu för tiden
och ändå håller tempot uppe....
Tidiga morrnar och mkt aktiviteter på kvällarna.
Med det sagt ska jag ta och krypa ner i sängen...

Imorgon är det äntligen fredag, och jag vill kolla på OS - invigningen och jag ska inte göra mer än vad jag absolut behöver. Sedan ska jag lördag och söndag åka och kolla på NM i vallning. DET ska bli skitspännande!

Fick mail ang ny aktivitet nästa vecka, vi får se hur det kan lösa sig... För jag VILL!!!


Sen måste jag oxå lägga in lite citat från Anna som sitter och scrappar:
- är inte helt nöjd (ovanligt anna;) )

-  känns att man inte har koll på vad man har för grejer (nähääää)

-  ja just det det hade jag glömt att jag hade (haha, händer den bästa...).

- jag vill ha ALLA alfabeten... några till hade ju iaf inte varit fel (jassså)

- svårt att välja bakgrund (där kanske man känner igen sig..)

- kanske en swirl? ( vad förvånad jag blir! )

projekt "gilla tratten"

Helgen har försvunnit och veckan börjat i en ruskig fart. Helgen var itne ritkigt som jag hade tänkt mig, det blev mkt mindre gjort än tänkt. Men ack så skönt! Fredagkväll ängade jag åt att städa och feja i lägenheten, så att man kunde åka härifrån med gott samvete. Så jag körde hem på kvällen/natten sedan. När det var tillräckligt svalt för både mig och Xante.

Sedan lördagen ägndades åt bilder i stora mått. Jag och mamma satt och sorterade för framkallning i (alldels för) många timmar. Men mysigt var det. Sen scrappade mamma medans jag inte alls hade ro i kroppen att sitta ner och scrappa, utan var mest uppe och studaste.

På kvällen så hade var xante ute och lekade och lyckades slita upp ena tassen. Det blödde inte så värst, men jag såg hur hon låg och slickade en del.
Pratade då med min kära kompis som läser till veterinär och frågade om hon (vars pappa också är veterinär) hade en tratt hemma, vilket de hade. När klockan var midnatt så körde jag och hämtade den och bad henne titta på såren, fick en bra bedömning.

Söndagen var då meningen att vi skulle vara i Sjöbo och tävla, men trots hennes godtycke så ville jag inte utsätta Xante för ngt, så vi struntade i det, och det var ganska skönt. Tror att både jag och Xante behövde en helg off, med allt flängande den senaste tiden (läs: de senaste månaderna)
En lugn dag och jag tog mig åter hem till lägenheten. Men väl hemma kunde jag inte vara spec lugn längre utan började röja undan här hemma. En flyttkartong mindre och lite ommöberling.
Så när jag väl la huvudet på kudden så tog det inte många minutrar innan jag somnade.

Måndagen på jobbet var väldigt fullspäckad trots ett par avbokningar. Det tar tid innan man lär sig.
Sedan bar det av till Hässleholm, hade bokat tid hos vet för Xantes andra rabiesvaccinering och hade bestämt träning med Petra och Lira. Det senare blev det dock inget av pga vädret, men det kommer förhoppningsvis fler chanser, för jag hade sett ganska mycket framemot det. Har mycket att lära av Petra som är så duktig.
Vaccinering blev det iaf, och nu måste vi vänta ett tag innan blodprovet.... så förhoppningsvis kan vi till våren åka till danmark och tävla, spännande! Skulle tycka det var kul att komma till Bornholm och tävla igen.
När jag väl kom hem igår efter veterinären och sedan handlat mat, så var det bara till att packa upp det och sedan raka vägen i säng, gick nog och la mig redan vid halv nio, var så trött så trött.

Dagen idag har varit jätteseg, och jag vaknade med migränliknade huvudvärk. Tog mig i väg till jobbet iaf, och sedan har det gått långsamt innan jag kunde åka därifrån, men så är det ibland och det känns som om det är omställningarna för två månader och alla aktiviteter under tiden som spelar ganska stor roll. När det nu är lite mindre dels allmänt på jobbet och att man kommit in i det bättre och dels att jag inte planerar in och far inte lika mkt på kvällar och helger, så blir det lätt att sådant kommer som ett brev på posten.

Ikväll blev det bara lite träning ute på vår pyttelilla gräsmatta på gården.
Har just nu flera olika projekt på gång med Xante. Mycket för att få hennes hjärna att tänka en del, för att blanda upp promenaderna en del.
Projekt:
- gilla tratten, läste hos någon som klickade in tratten, sagt och gjort det ska jag med! Xante tyckte först det var en märklig idé men med leverpastej kan till och med hon göra det mesta.

- Mer stabilitetsträning (både för henne och mig) det behövs. Ryggmuskulaturen är ngt av det viktigaste vi har.

- och sist men inte minst, lära henne "ut" och "in". Ut att lämna mig längre ifrån bortåt, både för agilityn och allmänt. 
In att hon ska komma in mot mig, nära och in emellan tex hinder. Det fungerade faktiskt förvånasvärt bra.  Armen styr i första hand. Ut då är min hand rak och för henne i den riktning jag vill ha henne, In då är handen när min kropp, om inte ens hängande med bara en liten vinkel ut.. vill sedan att hon ska kunna styra avståndet själv.


Imorgon blir ytterligare en lång dag på jobbet...och sedan ska jag försöka träna lite vallningskommando
utan får...


RSS 2.0