Kurs

Idag har syrran och jag varit på första dagen utav två
på kurs för Annica Aller och jag säger då bara det, så himlans bra!

Vi är helt slutkörda och ska snart sova, för att få ut så mkt av dagen imorgon.

Jag är så glad, för det är precis vad vi behöver just nu.
Mer utvärdering kommer efter imorgon,
eller tja senare i veckan eftersom det är agilitycup på onsdag och sedan kör jag hem till örum på torsdag kväll,
har semester även på fredag.

Ha de great

Syskon...

....

De älskar varandra, men tål inte varandra ibland. De har roligt ihop eller myser ihop ena stunden och slåss och bråkar nästa stund. Men de finns där nästan alltid för varandra när det väl gäller. 

Hittade ett litet citat på Scrappiz gällande syskon.
Lite passande när min syster kommer hit imorgon. MEN denna gången SKA vi komma överens.

-----------------------------------

Lördag och ledig! Inte en grej på programet, men hade många tankar kring.
När jag vaknade så kände jag mig väldigt seg i kroppen, och vet att det har gått mkt förkylningar och sånt på jobbet,
men ibland blir det bättre av att gå ut med Xante, men icke.
Kände mig av någon anledning irriterad, kan inte komma anledningen, och då är det lite fel humör för att åka och träna med Xante.
Så jag stekte lite pannkakor till frukost, vilket kändes riktigt lyxigt,
och sedan tänkte jag om jag vilar en stund kanske det blir bättre...sagt och gjort....
kan säga att jag vaknade precis, dvs tre timmar senare... kanske jag var lite trött?!

Så nu får vi se vad jag hittar på:)

Trevlig helg!!

vilken skillnad

I tisdags var Xante till salu, för en billig penning, men dock idag är hon värd mer än alla pengar som finns.
Nä, men skämt å sido, jag var verkligen inte glad på varken henne eller mig i tisdags,
och tog en vilodag idag, så jag fick tänka efter lite hur jag vill lägga upp saker och ting.

Men idag  var det så fint väder så jag kunde inte låta bli att ta mig till klubben och träna.
Tog faktiskt och cyklade upp idag. Det gick förvånansvärt bra. Bra träning inför hälsoprofilen imorgon.

Satte upp en kombination med slalomen och en kort tunnel och några hopphinder,
och så mkt olika saker man kan göra, det blev en massa olika rundor. Det som var skillnaden mot alla andra gånger,
var att nr ett: jag gick igenom i huvudet innan hur jag verkligen skulle göra, inte träna efter hur xante var på väg,
nr två hade jag prövat på ett sätt, så skulle den kombinationen fungera innan jag funderade ut nästa.
och sedan var slalomen mycket i fokus men ändå inte. Det var inte där jag ville bli besviken eller ledsen utan det var hur jag beter mig om hon går ut.
Visst har jag tränat mycket på att "stressa" henne, men tydligen inte riktigt på det sättet som jag nu gjort de senaste gångerna på tävling. Så fort jag flyttade mig någon dm för långt i sidled så gick hon ur... bra att veta.
Men samtidigt och träna på, och efter några gånger så fattade hon det med! GLAD!!!

Sedan blev det rätt mkt bakombyten och svängar samtidigt, vilket till slut löste sig. Några fulsnurrar blev det, men det är en träningssak.

Imorgon är det äntligen fredag!


Förresten blev det idag officiellt på jobbet, så då kan jag skriva det här oxå:
jag har fått förlängt!! Vilket känns rikigt härligt, sedan får vi se se i vilka former.
Så det blir Sölvesborg ett bra tag till och nästa tävlingssäsong är räddad!!


upp som en sol...

... ner som en pannkaka.

Helgen innebar att jag skulle vara själv i min lägenhet i Sölvesborg för första gången,
men så blev då inte.
Utan på lördagkvällen så körde jag hem till föräldrarna.
Sedan så steg syrran och jag upp och åkte och tävlade YBKs klubbmästerskap.
Först ut var en hoppbana, snabbt och bra gick det. Jag gav mig den på att hon skulle ta slalomen trots att tunneln låg direkt efter och hon satte det. Ingen var gladare än jag, att vi sedan låg i ledningen var bara en bonus.
Men sen var det dags för agilityklassen, och då var det lite klurigare byten, när det väl skulle bytas. Hade bestämt mig för att testa ett svårt bakombyte på slalomen, och var väldigt fokuserad där, vilket ledde till att Xante gick runtom hindret innan. Så vi fick en vägran. Däremot satte hon slalomen så snyggt. Sedan trodde jag att jag minsann skulle hinna med ett framförbyte efter en rakstäcka och sedan nittogradersvinkel in i tunnneln. Det hann jag inte. Var nog på halva rakstäckan när hon var ute ur tunneln:P måste nog vänjan mig vid att köra en liiite snabbare hund.

Så jag var helnöjd efter den tävlingsdagen. Det var bara så go känsla i magen.
Sen vill jag rikta ett tack till domaren, som verkligen var superduktig!

Igår blev det hushållstjänst hemma, för det man inte hinner med på helgen får man göra på måndagen, så har det blivit här: städning, tvättning, handling, bakning och matlagning. Då kände jag mig allt lite duktig.

Allt för att resten av veckan ska bli lite lugnare....eller tja för att vi ska kunna hitta på annat.

Och idag var det då månadstävling på klubben.
Först ut en agilityklass, tredje hindret var slalomen och hade fokuset där. MEN Xante gick ur sista försöket och när hon sen körde den igen så blev hon alldels för uppspelt så valde jag att gå av. Jag vet att det kan låta sig som om jag har väldigt hård mot henne, men så många gånger som det nu har blivit fel och jag blir så fruktansvärt besviken, så någon gång måste jag oxå sätta ner foten och säga att det inte är ett okej beteende. Slalomen är så otrolig viktigt i agility och jag har sedan dess att jag fick henne lagt ner otroligt många timmar på att just få slalomen till att fungera bra, och nu när den inte gör det så måste jag tänka efter vad för fel det är jag gör, eller kan det vara så att det faktiskt är Xante?

Till slut la sig det värsta besvikelsen och jag försökte samla kraft till nästa bana om så följdaktligen var hoppbanan.
Men det var verkligen inte våran dag och jag gick inte ens banan ordentligt. Även här var slalomen tredje hindret och nu så skulle den sitta, och det gjorde den, men jag kan inte komma på att jag gjorde någon direkt skillnad.
Sedan slappnade jag verkligen av resten, så det gick inte så bra.
Men va fasen:p

Nu är det läggdags. Jobbet suger verkligen musten ur mig.

Sammanfattning

Xante är inte anmäld till fler tävlingar iår och därför tänkte jag göra en liten kort sammanfattning över året.
Vi har ju bara tävlat i agility, och tränat lite vallning och lydnaden har verkligen legat på hyllan.
Det har blivit sammanlagt sex stycken officiella tävlingar fördelat på året, och med det åtanke kan jag faktiskt inte vara annat än nöjd med min lilla tjej. Det har varit ett otroligt tufft år på andra plan, vilket har gjort att det inte blivit mer än så.
Förhoppningsvis kommer nästa bli lite lugnare gällande dom bitarna och snart kommer jag förhoppninhsvis få besked.

Haparanda: vår off agilitydebut. Två lopp om dagen i ridhus. Efteråt har jag analyserat loppet såå många gånger, och jag gör verkligen så många missar så det är rent pinsamt, men i vilket fall lyckas vi bli fyra i ena klassen och få första pinnen. kände mig verkligen inte beredd på det.

Simrishamn:  Efter en lite intensivare period, då vi samma månad, flyttat från Lule, firat student och examen utöver att vara ny i en stad och ny på jobbet, så valde jag ändå att starta i Simrishamn, som nästan är hemmaplan, två dagar efter midsommar. Hade inte så mkt förväntningar på Xante, utan det blev fem fel på kontakten i agilityn och sedan blev det ett nollat lopp i hopp, och vi blev trea, efter Lira och Nero, och lyckades ta första hopp-pinnen

Bjuv: Oxå en helgtävling med två lopp var dag. Här hade jag betydligt högre förväntningar och såhär i efterhand som kan jag se att jag hade ett väldigt spänt kroppsspråk och verkligen handlade inte henne riktigt bra i några av loppen, samtidigt som hon inte riktigt lyssnade i något. Inte helt nöjd då.

Ystad: Sedan var vår fd hemmaklubb, som vi ändå fortfarande tillhör. Egenligen skulle vi ju varit i Sjöbo oxå, men det blev inte så eftersom xante skadade tassen så då blev det ystad nästa. Hopploppet var först ut och Xante var något så fruktansvärt taggad, där är första gången som hon var sådan. Nu har jag sett det flera gånger, och det är lättare att känna av henne. Hopploppet gick otroligt bra, och därmed oxå snabbt. Men så blev vi trea med vår andra hoppinne.  Agilityn diskade vi på andra hindret.

Hässleholm: Det var ett litet uppehåll mellan nästa två, men när vi väl kunde tävla då, så var det hässleholm dubbel-klass ett tävling. kul! Första var agility A, som inte gick så värst bra. Här var hon så otroligt taggad oxå, förutom att denna gången var det svårt att styra. Hopploppet gick som ett rinnande vatten, och vi blev tvåa bakom Cecilia, som vi stött på några gången. Denna gången var det faktiskt bara två sek som skiljde dom åt (om jag inte minns helt fel) vilket gjorde mig nöjd. Blev därmed uppflyttade i tvåan, en lite skum känsla, självklart är jag så glad över det, men samtidigt känner jag inte riktigt att vi tränar så mkt så att vi skulle vara i den kapaciten.
Agilityn blev inte så bra överhuvudtaget denna helg.

Kristianstad; här ville jag verkligen satsa på just på agilityn för att sluta lite positivt på den sidan oxå, men antaligen så ville jag lite väl mkt, och när xante gick ur slalomen som var andra hindret så gick luften ur mig. Debuten i Hopp2an var verkligen inte någon succé utan snarare magplask, jag styrde in henne i fel tunnelingång, men det hade varit väldigt intressant att få se tiden i den klassen.
 Här fick vi oxå förfrågan om att vara med i lag. KUL!!

Bjuv: Lagtävling, men då jag var iväg på kalas, så körde syrran henne tillsammans med Malena.
Det hade varit så kul att se, men det blev ju inte riktigt så. Tydligen så blev det två disk, men de var ju inte ritkigt samkörda om man säger som så. Malena visste inte att hon skulle köra X, utan fick ta henne då det krockade med starterna för syrran. Detta alltså utan att aldrig har haft hunden ens i kopplet.

Utöver detta så har vi startat någon enstaka inoff, och xante har kört regioncupen i sydöstra skåne vid något tillfälle, samt att vi starat Kristianstads sommar och höstcup, utan några som helst framgångar, utan där har jag mest gått in för att köra lite olika alternativ för att se hur det fungerar när det är tävling.

Sedan får jag verkligen många komplimanger för Xante, vilket verkligen värmer mitt hjärta. TACK ska ni alla ha, det värmer något så otroligt. Blir ju rent generad.....

Nu ser jag otroligt mycket bra emot nästa säsong, och har så många planer, och vill väldigt mkt. Vinterträningen ska det sättas upp mål och så även med nästa säsongen. Känner att jag måste lägga upp lite struktur.
Det blir kurs om någon vecka, och den hoppas jag väldigt mkt på.


Agilitycup

Ikväll var det dax för nästsista omgången i kristianstads bks höstcup.
Det var egentligen en ganska lätt klass ett bana, men så klart skullle vi inte gå igenom det nu. Försökte känna mig avslappnad, men dock inte ens då. Först kom jag fel i ett byte och sedan går hon ur slalomen IGEN! Tro att jag blev less.
En snabb tanke var att faktiskt bryta där, men det gjorde jag inte utan fortsatte banan ut, och då gick resten ganska bra.
Testade denna gången att faktiskt att köra helt tyst i början, men än så länge behöver hon lite av mitt stöd där fortfarande.
Efter tävlingen så körde vi banan igen, och då så klart gick det så gott som felfritt, en enda lång sväng
annars helt okej. Då peppade jag henne betydligt mer, men så lämnde jag henne ca tre-fyra meter i slalomen oxå,
och då jobbade hon hela vägen igen!

Vet inte om det är belöningen i slutet, som idag var frisbeen, som drar lite väl mycket, iaf var det så i en av träningsrundorna. Hon hinner inte jobba igenom, vilket så klart retar mig en del.
Samtidigt är det svårt att ta belöningen från henne när hon väl tagit den, för blir hon så låg. Men så länge jag körde utan belöning i slutet, utan den kom först från mig, då jobbade hon igenom på ett helt annat vis.
Det blir mycket att träna på i vinter.

life feels good

Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu,
men jag känner mig allmänt bara glad.

Egenligen borde jag bara vara trött, eftersom jag inte riktigt hunnit med att ta igen
efter helgen, och visst känner jag mig trött mellanåt oxå, men känslan är att det är bra.

Mycket beror nog oxå på att Xante kom tillbaka, och att jag uppskattar henne bara mer och mer.
Inte ens morgonpromenaderna känns jobbiga, utan mest bara sköna, och det blir allt längre rundor.

Igår blev det en cykelrunda med xante, på vägen hem så passade jag dessutom på att handla lite,
sedan blev det matlagning i stora mått både en stoooor sats veg lasagne och två bröd med linfrö, valnötter och pumpakärnor som verkligen blev jättegott.

Idag slutade jag lite tidigare från jobbet eftersom det var så härligt väder, så direkt jag kom hem så slängde jag i mig en macka och packade in Xante med saker i bilen och körde ut till Stiby backe.
Det var betydligt mkt skönare att gå där idag än förra veckan och xante sprang upp och ner för backarna och såg ut att njuta av livet. Såklart fick kameran följa med och bilderna finns här: http://www.flickr.com/photos/hxante/Sedan körde vi en snabb sväng upp på klubben på vägen hem, och tog kontaktfältshindrena 2ggr Aet och bommen, snyggt och bra, och hon börjar bli lite mer självständig på Aet iaf.

Vippan tog vi fyra gånger, och nu tvekade hon inte en gång, utan snarare förstod hon att vi var där för att träna den, för hon spang raka vägen fram dit. underbara hund. Hela vägen ut och la sig... sedan slog den i lite, och inte ens tvekan efter det.
Det kändes bara så bra.
Imorgon blir det Agilitycup i Kristianstad och då ska vi minsann skärpa oss. Jag har nog tagit lite väl lätt på dom banorna.

sedan skickar vi en styrketanke till Malena och hennes hundar. Hoppas verkligen att det löser sig med Obelix.


Veckan som gick

i ett rasande tempo.
Xante var i Örum, vilket gjorde att jag borde ha haft tid över till hur mkt annat som helst.
Men riktigt så blev det inte riktigt. Hade tänkt en massa, men kanske hälften blev gjort.

Har haft mkt tid till att fundera lite på hur jag ska göra framöver, och hur jag vill att nästa år ska se ut.
Det finns många olika tankar och idéer kan jag säga.
Men som min kära far uttryckt det: "det där jobbet förtar mkt att fritiden" och lite så är det.

Fredagen på jobbet var bara sjukt jobbig, och sedan bar det av mot tågstationen för att åka till Anna.
Men så klart blev tåget försenat, och egengliten så skulle jag inte hinna med att bytet i Hässleholm och då stod jag i valet och kvalet om jag skulle cykla hem och ta bilen till Hässleholm, men insåg att även om jag skulle hinna, så skulle det bli otroligt tajt och skulle jag missa tåget av den anledningen så skulle jag inte så tillbaka pengarna. Så jag valde att stanna kvar på stationen och ta tåget. men det löste sig och jag kom fram till Huskvarna stn i rätt tid.

Sedan bar lördagen av först på shoppningtur i Jönköping city tillammans med anna och hennes vänner som hade kommit från olika delar av Sverige. Kul! Det blev inköp av en ny mössa till mig. Det första som faktiskt passar min huvudtyp. så nu slipper jag frysa. När vi kom hem så slumrade jag en stund i soffan innan jag tog Pollux med mig ut på promenad, lite abstinens efter min egen fyrbenta. Samtidigt som jag fick rapport från syrran.
Lite senare på kvällen så ringde även Malena, som då hade kört henne i ett lopp, och överöste henne med beröm. Det värmde verkligen i hjärtat.

På kvällen blev det lite fler folk som kom till, och sedan blev t o m en liten tur ut så vi fick svänga på de lurviga. så idag blev det inte många knop gjorda när vi väl vaknade.
Det blev en mysig helg hos Anna.

När jag väl var på väg hem, så var mamma och pappa på väg upp hit med Xante, och när de sen kom och jag fick träffa henne igen, det var verkligen kul! och det skönt att ha henne hemma igen.
Denna veckan ska jag ta det lite lugnare än vanligt tänkte jag, den som lever får se. Det ända som är inplanerat är agilitycupen i kristianstad på onsdag, men jag kan tänka mig att det blir en och annan träningsrunda.

Ny inspiration

Idag blev ingen vanlig måndag, utan att jag började tidigt som bara den,
och hade bara tre st patienter, innan det bar av ner till Lund och en föreläsning kring
axel-rehabilitering, så otroligt intressant!!
Den första föreläsaren var verkligen den jag sett framemot, och hon gjorde verkligen inte mig besviken.
Nästa två var lite mer stelbenta, och lite alls lika levande, därmed blev det inte heller intressant.
och sedan de som var sist ut hade inte världens mest intressanta ämne, men de brann verkligen för det dom jobbade med, och när det syns i föreläsningen så blir det lite roligare att lyssna på.

Det var verkligen en intressant dag och jag känner att jag fick lite ny inspiration med jobbet.


ett stort GRATTIS

till min älskde syster och Åke
som idag tog sin sista pinne i tvåan och är nu uppflyttad i trean, i båda klasserna!
Till råga på allt som gick dom och vann!
Stor applåd till er!!Jag tog med mig Xante upp till klubben idag och körde bara kontaktfält,
allra främst vippen ett antal gången, och idag tvekade hon minsann inte en enda gång.
och till och med bommens kontaktfält satt skitsnyggt.
Så det är väl helt enkelt att försöka vara lite mer avslappnad när det väl blir tävling...
och hur lätt är det?!

Kristianstad

Idag var det dags för Kristanstads tävling.
Klockan ringde i vanligt tid, och jag var så trött, gick här hemma som en zombie innan jag kom iväg.

Först stod jag inropare i första klassen, sedan satt jag ögon i den andra. Efter det var det dags för våran första start, vilket var agilityklassen. Andra hindret var slalomen, med en tuff ingång, men det fixade xante snyggt men sedan gick hon ur nästsista porten, och då gick luften ur mig helt och hållet. Det var agilityklasen jag ville satsa på och ev lyckas plocka en pinne till. har ju bara en i den klassen. Sedan skulle hon inte gå upp på vippan heller, sprang två varv förbi innan jag lyckades få upp henne, och sedan hoppade hon tydligen kontakten på bommen oxå... en massa att träna på och det är ändå det som vi tränar mest då vi är på klubben, kände mig faktiskt väldigt besviken i det läget.

Efter lite väntan så var det dags för debuten i hoppklassen, och det banan var verkligen inte svår. Det var nästan så att jag tyckte att klass ett banan var ett strå vassare, hade varit roligare att köra den.
Det var verkligen en spring bana, och snabbast förare vinner, var känslan. Verkligen inte bana som passar mig och Xante, även om hon inte är långsam på något sätt.
Xante rev hinder nr tio, vet inte riktigt varför, och då var det samma känsla som i agilityklassen, luften gick ur mig och sedan så släppte jag kontollen helt, och så satt hon i fel tunnelingång i en böjd tunnel.
Men kändes det som om byten satt rätt så ok, och det var det positiva jag tog med mig från den klassen.

Nu är inte Xante anmäld till fler tävlingar denna säsongen.
Ev ska hon få ingå i ett lag, och det skulle jag tycka var skitkul! Så nu ska jag försöka hitta en strategi för vår vinterträning,
just nu är den obefintlig och det är alldels för slappt. Måste bli bättre på att träna aktivt och ha en tanke med vad det är jag ska träna.

Min förhoppning är oxå att Xante väldigt snart börjar löpa, så att inte hela nästa säsong förstörs. Har ju redan stora planer för den....

RSS 2.0