full rulle...

någon har önskat en uppdatering här.

Här är det helt full rulle att jag knappt hinner sitta vid datorn annat än plugga...

Julen har varit förträfflig.

Jag har jobbat julafton, juldagen, nu fredag, lördag och söndag och ska jobba imorgon och på tisdag
och sen packa ner sakerna för att dra till Lule på torsdag.

Julafton var mysig att få fira julen på hemmet med de gamla var lite annorlunda...


SEn hade jag skrivit mycket mer som försvann så en kort uppdatering...

- Fyllt andra nollan, och har nu rätt att gå på systemet.
- Pluggat en massa, 3min innan mappen stängde lämnde jag in....
- jobbat en himla massa, mer än planerat


Mer än så är det inte i korta drag...



nu ska jag och hundarna krypa till kojs, förhoppningsvis får jag sovmorgon imorgon innan jag måste påbörja nästa skrifliga projekt och innan det bär av till jobbet....
Tydligen har det hunnit blivit nyårsafton och sista dag på detta år.
Jag önskar alla en trevlig "helg" och ett bra 2008!

önskar...

... alla som läser här
En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

önskar jag och Xanté

Lite scraping

Anledningen till att jag egentligen ville ha ny blogg var att jag lättare skulle kunna lägga in bilder, men ni har det var lite tunnt med både bilder och bloggande. Mycket pga datorn hemma sällan är ledig och att min egen inte vill koppla upp sig mot nätet, dessutom tycker jag inte om detta tangentbordet... men förhoppningsvis blir det bättre när jag kommer till Lule.


Vilket som skulle jag idag plocka ner alla mina scrapingsaker inför kommande julfirande, så då täntke jag även fota lite och lägga in här, så håll till godo.

En Lo från det att vi var på Bälingeberget i våras, en otroligt mysig kväll efter en väldigt hektiskt dag (iaf för mig) Någon av oss, kommer inte ihåg vem, utryckte att detta är så livet ska vara, helt enkelt en lyckodag!


En av mina favoriter från det att vi var och vallade i somras. Jag arbetar en hel del med många bilder...


Mitt årsalbum!
image5

I början av året kom jag på idén om att göra ett årsalbum, och för varje månad välja ut det som var represativt för den månaden. i januari ser det så, från snöfestivalen i Kiruna, första helgen. Till vänster har jag alltså bilder från den händelsen som var the happning för den månaden och till höger har jag för min egen skull skrivit ner de datum då det hände ngt speciellt, för att komma ihåg. Detta är absolut något jag kommer att fortsätta med. Det är kul att göra, men också kul att ha nu i efterhand och sitta och bläddra och minnas!


Februari - farfar begravdes. Det var otroligt svårt att scrapa en sådan sak, men samtidigt var det faktiskt det som det mest utsående den månaden.


Mars -  då var vi i Riksgränsen och pkte skidor! det var vi iofs sig innan oxå, men denna gången var jag i Luleå, och några av mina vänner i Kiruna och så strålade vi samma i gränsen och åkte. Dessutom hade jag ju några vänner med mig upp också!




April - Då hände det som ni ser en hel del, jag klarade mitt teoriprov!


 
Maj - outstanding denna månad var när jag klarade uppkörningen. 



Juni - min brors konfirmation



Juli - då var vi och vallade en hel del, detta är när Xanté första gången "på riktigt" vallar  och tänder på fåren.



Augusti - Min kompis Sandra på besök



September - Xanté får sitt tredje förstapris i Lydnadsklass 1 och kan titulera sig Lp1 Hinnared's Xanté



Oktober - Denna var lite svår att göra, då det nästan inte "hände" ngt denna månad. Det var bara en massa plugg. Det ser man oxå till höger....där finns inte många dagar som är speciella.



November - Inte mycket annat än praktik i karlshamn och på helgerna åkte jag hem och tog hand om hunden. Här hittade jag en broshyr om Rehabenheten och har använt den....

och December är varken slut ännu eller scrappad....
 
Sen har jag gjort lite i mitt lilla album, med hundar...

image18

  
 
 

     

Huset

Det har ju varit önskemål om bilder, hihi

Här kommer två på huset


image1


Xanté hittar vägen. Det är gångavstånd hemifrån mina föräldrar men inte så att man ser varandra, vilket kan bli ganska skönt


Det finns faktiskt några grannar vilket inte syns på bilden. Inte så många, men så är det ju på landet.

vilken dag

Igår hade väldigt många avbokningar. Det är kanske inte prio ett att gå till sjukgymnasten med hunden såhär en vecka förre jul...

Men det innebar att vi hade en hel del dötid och inte direkt mycket att hitta på, så vi gick ner och kollade vad operationsavd (op) hade att göra. Tyvärr råkar jag iregel vara väldigt känslig för sådant som innefattar blod, men det så otroligt intressant ¨å det vägade över! Först en rekonstruktion av ett korsband och se instabiliteten i knät på en hund! Dessutom en som vi hade tränat en del! Välidgt intressant att se. Det är inte alls som man gör på människor.

Sedan en hund som var lite felkontruerad och hade knäsålen och skenbenet en aning felvinklat och dessutom en fraktur på lårbenet.


Vi fick lite att göra på slutet av dagen men så är det nästan alltid.

När jag väl kom därifrån så åkte jag via farmor och skulle hämta upp syrran, och dom hade stått och gjort köttbullar på 6kg köttfärs, SEX KILO! Vi fick provsmaka en del och det finns inget som går upp emot farmos köttbullar!
Vi fick en hel bunke med oss hem men tydligen ska de vara till jul! undra hur många som kommer kunna hålla sina fingrar i styr.

Det roliga med såväl förra praktikplatsen som denna är att man får så mycket uppslag till sin egen träning och till hunden. igår fick jag visat för mig ett helt nytt sätt att använda pilatesboll på...till hundarna!! Att få dem att balansera på bollen med såväl framben som bakben. Lilla åke tyckte dock att detta var en mycket dum idé. Xanté däremot älskar alla former av bollar och detta var ju lite annorlunda lite läskigt i början och hon förstod itne riktigt men med en klicker och massa godis var det också helt ok. Så trött hon blev lilla stumpan.


Idag är jag ledig från praktiken då jag jobbade en hel del för mycket förra vecka + att handledaren skulle iväg på morgonen. Så meningen är att jag nu ska ta igen mitt slarv i helgen och ta och skriva mina rapporter och få dessa ur världen. Hur nu det ska gå till, men till att börja med är det nog bäst att flytta mig till den datorn utan internet! Annars fastnar man här ganska lätt.

bara en vecka kvar

Ja, verkligen i flera bemärkelser.

- en vecka kvar på praktiken överhuvudtaget, sista vecka på djursjukhuset. Tråkigt men sant.

- en vecka kvar till julafton, och men det också en vecka kvar innan jag ska börja jobba.

Igår fick jag åtminstone färdigt en av mina rapporter och nästan klart med en och så har jag bara tre kvar...GAAAH!
Det blir till att sista helg oxå.

Annars har helgen varit lugn och jag har inte gjort mycket mer än bara tagit det lugn, sovit en himla massa, läst, , kört min bror, tränat Xanté och sist men inte minst scrappat =)

lite ledsen i ögat

såg denna länk hos en annan:

http://haha.nu/beautiful/loyality/

Så sorgligt!! Det känns som om det är inte riktigt så det ska vara...


det var ju själve den...

Igår när jag äntligen hade typ två minuter över så hade jag tänkt att jag skulle lägga in lite bilder från helgen, men så klart hittade jag då inte sladden som jag måste ha för att kunna föra över från kamerna till datorn.

Så känns det med alla mina grejer just nu. Visserligen flyttar jag inte rundor mer, men jag har fortfarande mina saker precis överallt. HAr knappt koll på vad som är smutstvätt och vilket som är rent.

Igår kom jag hem vid fem och hade faktiskt ingenting inplanerat och så kan man ju inte ha det.  Efter att ha ätit tillsammans med familjen så körde jag ner till farmor och lussade lite med några bullar. Det blev faktiskt himla mysigt.

Sen så satte mamma och jag mig och beställde lite fler julklappar, så jag är nästan helt klar på den fronten. Det har jag iofs varit länge i tanken men så ska det bli av att man ska införskaffa de oxå. EMn nu är det gjort

Idag har jag lite sovmorgon mot att jag jobbar lite längre, och imorgon börjar jag tidigt igen.

Till helgen ska syster yster till stora sthlm (årets största hundutställning) och jag ska vara hemma och försöka skriva färdigt mina rapporter, har tre stycken som ska in innan jul, så det börjar brinna lite i knutarna. Men har jag börjat på alla och två är nästan klara. Ska bli skönt att få undan. Så en riktig tråkhelg men det får vägas upp mot förra då jag inte gjort ett enda knop när det gällde skolan.

Nu måste jag ut med hunarna.

Träning

Det blev inte jättelång dag på "jobbet" idag, men så tar ju pendlingen en hel del tid, och när jag väl var hemma var jag rent slut. Sträckte ut mig på soffan en stund, innan jag och syrran körde till gymmet och tränade, och för första gången så tog jag det jättelugnt! Det känns knappt i kroppen. Mest därför jag har en elak förkylning som inte riktigt vill släppa taget och sen behövde syrran en hel del instruktioner.... Kul att hon verkar intresserad.
Gymmet kändes inte lika bra som övriga jag varit på...

1:a dagen

Egnetligen hinner jag inte detta, men några ord ska jag väl få ner.

Första dagen var otrligt intensiv. Började klockan tolv med första hunden och sedan sista klockan nio, och däremellan var det full rulle. Vi hann knappt sista ner ens och äta. Men hon lovade att det skulle bli bättre idag.

Var hemma strax efter tio och det var raka vägen i säng, och steg upp för en halvtimme sedan och ska vara i malmö halv nio....mörkt och ruggigt är det.

Sen ska syrran och jag träna i em.


Resa

Idag har jag bokat resa norrut igen. Den 3:de jan åker jag och min kompis från Gbg till Luleå igen!
Svindyrt var det jämfört med andra gånger....usch!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen innan jag ska  köra till Malmö.
Av någon konstig anledning känner jag mig helt lugn, inte en enda fjäril i magen, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig!
EFtersom detta är den valfria och det är ju nästan så att jag började sjukgymnastutbildningen för att kunna jobba med djur, så borde detta verkligen vara så exalterande.
Men jag har inte riktigt hunnit landa, utan det känns som om jag fortfarande är på spång iväg någonstans.

Jag återkommer med rapport om första dagen=)

försvinnande fort

Även den helg har sprungit iväg.

Fredagen var fullspäckad. Hade visserligen bara en patient, men sen var det mycket som skulle avslutas innan jag lämnade. Klart att det kändes en aningtråkigt att lämna och sedan medans jag körde hem satt jag och funderade en massa över dessa sex veckorna.

Hann  t o m hälsa på BC-flickorna Dana och Tindra och få en guidad tur runt Karlshamn av en av sjukgymnsterna. himlans trevligt.

Medans Anna jobbade undan en del gick jag och tränade en stund. Det är faktiskt kul att ha kommit igång lite igen, måste bara se till att verkligen fortsätta så, men nu har jag fått två veckors "provträning" på ett gym utanför stan, som jag tänkte utnyttja en del nu, utöver att jag faktiskt har Xanté också nu. Sen har de även lite vikter och någon cykel på jobbet, om man orkar vill säga. Kanske inte det man prioriterar julafton och juldagen.


Anna och jag körde iofs två bilar ner, och jag hade kusinen med mig, men vi gjorde en liten skånetrip och råkade hamna på Pema i Hörby och inhandlade lite nya scrapingprylar inför lördagens scrapingträff.

Väl hemma så åt vi lite och drack lite vin! Det var verkligen ett tag sedan jag "fick lov" att dricka alkoholaltiga drycker, eftersom jag alltid har skullat köra på kvällen om vi tex ätit gemensam söndagmiddag.
Xanté blev lite paff när hon såg att Pollux och Anna också var med. Det blev en hel cirkus med alla männsikor och hundar...


På lördagen tog Anna och jag alla fyra hundarna: pappisen Åke, labben Doris, BCn Xanté och jaktcockern Pollux på promenad upp till huset och tittade lite utanför. Det regnade och blåste fruktansvärt mycket och vi fick väldigt fina rosiga kinder när vi kom in, och alla hundarna var leriga och blöta överallt! Det blev bad för samtliga.
Det är verkligen kul att se hur Xanté och Pollux leker, det märks att dom trivs i varandaras sällskap.


Sen kom det en massa folk som vi bjudit in till Scrapingträff. Det var också därför Anna följde med.
Under dagen fick jag inte jättemycket gjort utan sprang mest rundor. Vi var och hämtade ett par stämplar ytterligare som vi hade beställt. Tyvärr var det inte julstämplarna som hade kommit väldigt väl till pass då en hel gjorde julkort.

Först då folk hade avvikit och jag kunde sätta mig ner i lugn och ro, så kom jag igång och gjorde några stycken LO. (bilder kommer så fort jag fått upp och igång min dator.)

Sen satt var jag, anna och pollux och hämtade mamma och pappa mitt i natten och sen en stund senare och hätmade lillebror. Men efter att hämtat honom vi runt två var det dax att packa ihop.


Imorse tyckte pollux att vi var lite sega innan fick han upp oss.

Vi åt brakfrukost  med inbakade frallor och bröd. Hela familjen + kusinen och Anna, så vi var ju några stycken men mysigt var det och vi satt en god stund.

Sen tog Anna och jag oss upp till huset igen och tog en invändig husesyn och Anna gav mig mera uppslag på hur man skulle kunna göra och flera nya alternativ som min hjärna får processa=) Om en vecka får vi tillträde.....

Sen släppte vi ut vilddjuren till hundar på ängarna så att de fick springa av sig lite, och söka lite godis, vilket de tyckte var en bra idé, innan anna skulle köra hem.

Det kändes en aning konstigt att Anna skulle köra till Karlshamn och att jag inte skulle följa med.


Efter det att hon hade kört så la jag mig i soffan och skulle se Al Gores film "En obekväm sanning" men jag hann inte se många minuter innan jag somnade och sov en ganska god stund. Undrar om jag inte håller på att bli en aning sjuk. Känner mig tung i huvudet och hostar i tid och otid. Men det har jag ju inte tid med.... Kanske just därför....

Ingen träning irmorgon i vilket fall, men på tisdag ska jag och syrran dit och om inte annat kolla läget och så får jag hjälpa henne som är novis på området, ännu mer än vad jag är!

Imorgon börjar min praktik på djursjukhuset i Malmö, och då ska jag följa en hundsjukgymnast i två veckor. Ska bli väldig kul och spännande, även om jag verkligen inte ser framemot pendlingen dit. Imorgon får jag i vilket fall sovmorgon börjar inte förrän klockan halv tolv, men så jobbar jag en rätt bra bit ut på kvällen.




Ny blogg


VÄLKOMMEN TILL MIN NYA BLOGG!!

ja, jag var helt enkelt lite trött på min gamla. Så svårt att ladda upp bilder och dessutom var adressen rätt svår. Så nu blir det här i stället. Testar ett tag så får vi se!

Min gamla finns här:
http://www.blogtown.se/blog.php?id=grodan_Boll

imorgon är sista dagen på Rehabenheten i Karlshamn, vilket är väldigt tråkigt! Hade inte alls haft ngt emot att stanna där ett tag till. Men tyvärr får jag inte det, och snart (alldels för snart) är det dax att stå på egna ben.

Nu vankas det snart mat här, och min mage tycker det vore en bra idé.

RSS 2.0