fick ett infall idag

.. och stack upp på klubben ikväll på promenaden. Inte en människa på planen, men en massa bilar. Fast det gjorde inte mig så mkt.
Till min besvikelse var hopphindrena inplockade, och min handled strulat lite det senaste, vilket gjorde att det bara blev kontaktfältsträning idag. Först vill hon inte alls som jag ville utan gick in i sitt gamla vanliga mönster att stanna halvvägs, men efter lite traglande och lite dragning neråt med hjälp av bollen, så gick det ett par gånger sedan. Aet och Bommen fungerade till åtminstonde ok, men vippen vill hon inte alls långt ut, och jag kommer inte heller att tvinga henne ut där, eftersom skaderisken blir större, så då får vi väl tappa några tiondelar där, men samtidigt så vill jag åtminstionde ha henne ligga med tassarna på kontaktfältet, så att man inte behöver stanna upp henne senare...Hmmm, vi får väl se hur jag ska få till det ordentligt!

Projekt 365 - Dag 26
VÅRTECKEN!! JIPPIE!!!

Projekt 365 - Dag 25En lugn dag idag, inte gjort många knop, inte ens bakat bröd. Det enda som var planerat idag. Men så blir det ibland, lite annat istället.  Men i vilket fall så har jag stort sett hela dagen lyssnat på ljud-CD. Rätt bra sett att plöja i genom böcker, dock får man ibland lyssna om några spår, för att man tappar bort sig i handlingen när man gör annat.

Projekt 365 - Dag 24Lördag, det regnar och blåser, vad vill man göra då?
Jo, valla=)
Haha, skämt-å-sido. Riktigt pissväder bjöd dagen på, men vad gör väl det min lilla underbara hund, får göra det hon älskar mest i hela världen. Vi hade inte mer än svängt av, förrän X satt upp i bilen, med ett uttryck som om hon visste precis var hon  var någonstans, och det visste hon nog oxå.
Vi började med lite fika inomhus och lite genomgång av kursmedlemarna, några nya ansikten och några som vi känner sedan tidigare bl a Lena och Flisan.
Först ut var dom, och dom har verkligen utvecklats mkt sedan i somras. Härligt att se. Vilket ekipage ni är.
Xante och jag var tredje ut, och jag hade minst sagt några fjärilar i magen, men samtidigt en känsla av att det skulle bli spännande. I somras hade jag mest ångest när jag skulle in i lilla hagen, för jag kände inte att jag hade kontrollen, och nu skulle vi vara ut på stora fältet. Men jag känner mig allmänt mkt lugnare och det speglar sig så klart även på detta.
Jag tror att min inställning har varit att det här ska vara enklare än mkt annat för att det är så mkt instikt hos hundarna och att det var mest jag som skulle lära mig, men så är ju inte riktigt fallet, utan snarare tvärtom.
Första omgången kändes inte alls lätt och jag kom lätt ur min bana, men andra gången gick fint nästan hela vägen, det blev lite konstigt på slutet men så var det oxå ett ljus som gick upp för mig ang hur jag ska röra mig, det är så mkt som känns så baklänges mot annat som man gör.
Andra omgången så kände jag att jag hade kontrollen. Jag fick en uppgift och då var det lite lättare än att bara gå fritt.

Så denna gången kunde jag känna mig så mycket gladare av Xantes inställning till fåren och till hennes framsteg som hon faktiskt gjort som jag inte sett. Hon "sprack" inte en enda gång igår, även om hon inte orkade med, så gjorde hon aldrig någon tjurrusning. Jag ser så framemot detta igen, jag vill, jag vill!!

Projekt 365 - Dag 23Besök idag, min vän K kom efter jobbet och stannade till lördag kväll, så himla mysigt. Vi har snackat en massa, lagat massor av verkligen god mat, druckit vin och helt enkelt bara umgåtts. Dessutom följde hon med mig till vallning i lördags, vilket var lite xtra kul, att visa hur det går till. Nästan som gamla dagar i Lule...trots att det var länge sedan vi träffades så kändes det som igår. Sölvesborg bjöd väl inte sig riktigt från sin bästa sida, men så är det väl ibland.

Projekt 365 - Dag 22
motion idag:
Långpromenad på lunchen tillsammans med en kollega, en mycket härlig rundan, som jag antaligen kommer att gå många gånger.
Sedan cykel ner till en annan kollega, som haft Xante medans jag varit iväg och simmat.
Tyvärr var det alldels för många där. Det var motionssim idag och då var jag då verkligen inte ensam, vilket var ganska frusterande. Men i vilket fall var det skönt att simma lite. Det har varit en rivstart nu...
Hann dessutom lite annat efter jobbet, eftersom det var datorstrul på jobbet idag, så kunde jag inte skriva de journaler som jag tänkt och därmed slutade jag lite tidigare.

Projekt 365 - Dag 21Broccolissoppa idag, inte direkt inspirerande men idag har det inte varit mkt mer än så.
Xante och jag utforskar ställen runtom kring, en lång promenad idag med...


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - Dag 20

Det var meningen att vi skulle träna agility idag, men eftersom det var snorhalt och frusen så blev det en långpromenad istället, med lite sällskap, himla härligt att få prata lite annat än bara jobb. Ludvikkavantarna åkte fram, och dom som känner mig vet att jag sällan använder vantar, men idag fick t o m jag ge mig.
TACK för sällskapet!

Ikväll blir det en tidig kväll, eftersom jag igår kväll efter Idrottsgalan, fick ett ryck och gick ut och sprang, så gött. Xante var dock först lite tveksam. Det var superskönt, trots mindre bra (= ursuel) kondition, men någonstans måste man ju börja.
Men ikväll ska jag alltså sova tidigt.

Projekt 365 - Dag 19
Xante har fått tänka lite, jag vet det var ett tag sedan, men idag har det blivit lydnad för hela slanten. Först när jag kom hem, så tog jag mig direkt ut till en grusplan strax ovanför husen, och vi körde igenom några av momenten och äntligen börjar polleten i fjärren trilla ner, GÖTT! Nu reser hon och lägger sig så som jag vill, nu är det bara rutan kvar innan vi ens kan tänka på att starta i tvåan, alltså i lydnad, för i agilityn blir det snart start i tvåan och jag ser så framemot sommaren,
den första sommaren sedan Xante kom till mig som vi verkligen kan och ska ge järnet och tävla mera! Börjar sitta och spåna lite kring upplägg och träning av såväl henne som mig...

När det är så sjukt mycket  på jobbet, som det är ju och jag har jobb långt upp över öronen
och då finns det ändå ännu mer att ta tag i, så är min fristad; Xante och att få lov att ta en lång promenad eller bara komma ut och träna henne. Hon gör mig så glad och jag vet att det tagit tid, men just nu är min kärlek till henne så stark
och det finns inte mycket annat så gör mig glad var dag så som hon kan.

Jag drömmer mig bort till sommar (ja, vår iaf) och sol (ja, iaf lite ljusare tider) och till en agilityplan.
Snart snart.

Projekt 365 - Dag 18


Xanté här: Jag säger då bara det,  Har man en matte som är sjukgymnast då får man stå ut med mycket. ;)Xante tränar på bollen. Blev ingen agilityträning idag, så då får det bli inomhus-aktivitet istället.
Annars har vi haft en härlig helg, med besök av syrran med hund/ar, och sedan idag har vi varit hos moster och kusiner
och bara tagit det lugnt och sett film. Hundarna busade i trädgården en god stund, såg ut att ha jättekul och var något trötta sedan

Projekt 365 - Dag 17Syrran och Arros på besök. Ska hämta hem Åke.

Inkido...

... har utlottning av lite nya stämplar och papper i deras blogg.
Helt underbara är dom!!
Självklart är jag med i utlottning och hoppas att jag har tur denna gången.


Om det funkar som jag vill, så ska man kunna klicka på bilden och
komma till deras blogg inlägg om denna utlottning.

Xante...

vissa kanske undrar hur det är med tjejen, men hon mår bra. Vi tränar inte direkt någon mer än allmän kondition, stabilitet och koordination. Promenader, Cykel och boll och lite blandade övningar.
Har även börjat pilla lite på lydnaden igen, och hennes inkallning med ställande börjar bli bra!
Nu är det bara rutan också som ska nötas.
Förhoppningsvis ska vi få till lite vallning oxå!
Sedan har vi börjat att hon får vara hos min ena kollega någon dag i veckan, eftersom barnen där ska vänja sig vid hund och de fullkomligt älskar Xante, och hon är hur cool som helst i situationen och låter dom klänga över henne nästan hur som helst. 

Projekt 365 - Dag 16


Åke och jag har delat på hans Back On Track - täcke några nätter nu. Eller snarare så har jag snott det från honom, var lite stel i nacken i början av veckan och la mig på detta en av nätterna och vaknade på morgonen och var helt utan sympom. idag har han fått tillbaka det och vi har varit hos veterinären igen och han blev friskförklarad och får lov att träna agility igen. Till helgen ska han tillbaka till Örum och så klart kommer det bli lite tomt här, man vänjer sig ganska fort,
men samtidigt ska det också bli skönt att ro om Xante bara för mig själv!


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - dag 15Xante är så trött, efter att ha varit på dagkollo hos M och hennes barn idag. Hon hämtade upp henne i samband med lunchen och sedan var hon där tills jag slutade, meningen var att jag skulle gå och träna, men det blev inte så efter jag som sagt kom hem med migrän på kvällen. Men Xante och Åke för den delen låg helt utslagna hela kvällen=)


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - Dag 14Idag blev det leverans av något riktigt kul! Mitt nyaste alfabet som jag har velat ha sedan det kom, men inte riktigt haft möjlighet förrän nu, när det var mellandagsrea=)

Har fotat tidigare, men inte laddat upp. Har inte ens startat datorn på flera dagar.
Igår kväll efter att jag hämtat Xante, låg jag med migrän innan jag turligt nog somnade.


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - dag 13


Tjugodá knut - och vi kastar julen ut


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - dag 12


Min Te-Kanna, som jag är väldigt förtjust i=)
Dessutom dricker jag väldigt mycket te, denna tiden på året.

Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria, Sabina, Tezzan

Projekt 365 - Dag 11


Detta har jag bla gjort idag.

Bjuder på några bonusbilder:

Jag brukar faktiskt inte låt dom slicka, men idag kunde jag inte låta bli. Både Xante och Åke är för tillfället i behov av varenda liten fettdroppe dom kan få i sig.


Skulle ge mig på ett försök att fotografera den underbara fullmånen men det bästa blev så här.
Visserligen inte heller helt dumt, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Gillar dock att den är är så spöklik på något sätt.

helgen har bestått av bara lugnt tempo, några rundor med hundarna och sedan bara slappa.
Inte ens har jag scrappat något, lite färglagt och organiserat har jag gjort, men jag behövde en sådan här helg
att bara få lov att ta de lugnt.
Mamma och Pappar var här igen i eftermiddag och åt med mig, medans lillebror var och såg fotboll.
Det blev trerätters, men inte så avancerat som det låter: toast med ruccola, tomat och fetaostsallad,
ugnstekt falukkorv med potatismos och sedan kaffe och hemgjord glass. Mätt blev jag iaf!

Andra Dagens bild-fotografer:
Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis, Millan, Jessica, Maria

Alla våra tankar...

... till Malena med familj, som mist sin tollare PimPim, tilllika vår klubbkamrat och lagmedlem.
Otroligt tråkigt! Vi tänker på er.

Projekt 365 - Dag 10


Älskar mina Snöbollsljus.

Projekt 365 - dag 9


Xanté pass kom med leverans av syrran igår. Fick besked i början på veckan att hon hade godkänt antal rabies-antikroppar. Nu kan vi resa vart vi vill (nästan). Det som ligger närmast till hands är väl Danmark=). Är sugen på att åka över och tävla lite.Andra Dagens bild-fotografer:
Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, Lenalandis

Projekt 365 - dag 8


Kvällslektyr

Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK, lenalandis

Dagens bild - dag 7


japp, det blir en och annan hundbild i denna blogg, spec denna vecka då Åke är här.
Dom är så söta när dom nästan ligger upp på varandra i bädden.

TACK för alla kommentarer! och vad duktiga alla är! Inte direkt svårt att hitta inspriation om det är någon dag som det krisar.


Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK

Projekt 365 - dag 6


Mina underbara föräldrar var här idag, med ytterligare ett lass grejer (fast inte lika mkt som tidigare)
och då fick jag upp min köksstång att ha mina scrapsaker på:)


Andra som oxå är med i Projekt 365.
Anna, Blommig, WebmosterheleneUlrica, Åsa/badanka, Sockergrynet, Silwerstar, Qurin, Annahanna, Snöstjärna, Ellen, Tezzan, MonicaO, Maria/fembarnsmamma, Pernilla, Cybertjejen, Mia, copyrightmaria, 3kärlekar, livethososs-Anna, Miss Muffin, Anne, Malena, Jane/citrontimjan, Anki, AnnaK

Vinyl

är kul!
Visst har jag sett andras verk med vinyl, men har inte kunnat testa tidigare.
Det blev en lite tur innan jag körde hem till Sölvesborg förra veckan och då stannade jag på vägen och införskaffade en rulle.
Först ut blev siffror till min klocka, som var väldigt svårfotograferad, så den får upplevas live,
men sedan blev det ett citat på väggen vid min scraphörna, och då finns det bara ett som är givet!!

Trycka ut (och nä har ingen silhoutte utan detta är gjort med min revolution och ett QK Journal och Eliza.)
och sedan sätta upp, och blir man inte nöjd är det bara att flytta igen, till slut blev jag ganska nöjd.
Kan helt klart rekommenderas. håller på att fundera ut något att sätta i köket oxå.


Projekt 365 - dag 5


En tratt-hund boende hos oss. Åke kom och skulle bo hos oss på kollo någon vecka, för att få lite semester från valpen och äta upp sig lite (nu sätter iofs Xante stopp för just den punkten men det är en annan historia)
och han var lite konstig i morse på morgonpromenaden och när jag kom hem på lunch så var har helt rosa i baken...
snabbt blev det beslutat att åka till veterinären med honom, vilket visade sig vara ett ganska bra beslut.
Det visade sig vara en kraftigt förstorad analsäck, som dessutom hade spruckit.
Konstigt att hunden hade ont?! så nu blir det medicin och tratt i minst en vecka.

Projekt 365 - dag 4

Bilden var uttänkt och klar redan igår, men efter att jag gick av tåget på stationen i Sölvesborg när klockan var över elva,
och jag visste att jag skulle jobba idag, så orkade jag helt enkelt inte uppdatera men här är den.Ibland säger helt enkelt en bild mer än tusen ord. Jag skulle kunna skriva en halv uppsats om inte en hel, om denna dagen, men sammanfattningsvis, så var det bara så härlig.


Nya lägenheten - Bilder

Ojoj, vad mycket bilder det blev nu, men dock.
Här kommer lite från min nya lägenhet, som jag tycker verkligen känns mycket bättre.
Bilderna är inte riktigt purfräska vilket gör att det har kommit upp en och annan sak på väggarna. 
 

Projekt 365 - dag 3Denna bilden blev inte väldigt lyckad, men samtidigt tycker jag den blev lite fräck.
Vart kameran har uppfattat ljusslingan ifrån, har jag ingen aning.

Idag kom alltså första snön. Mysigt.

Xante och jag har varit hos min jobbkamrat M och hennes familj.
Det var en upplevelse för såväl Xante som barnen. Den ena av tjejerna älskar djur, men var lite försiktig,
och den andra var ganska rädd. Men jag är ändå så pass säker på Xante nu, att hon inte skulle göra ngt överhuvudtaget.
och mycket riktigt, hon var så otoligt duktig och det var som om hon förstod att dom var lite rädda för henne.
Dessutom gör ju inte en boll det mycket sämre.

Efter en ganska lång stund, så sprang den ena tjejen fram och tillbaka med xante och bollen.
Hon tog Xante med sig upp på ovanplanen, som hon hade gjort en stund tidigare också.
Då hör jag hur Xante skäller till och gryffar lite som hon gör hon blir rädd. Skulle gå upp och se vad som var fel så möter jag Xante i trappan med rest ragg och hör hur tjejen gråter, då hinner det tänkas många tankar i mitt huvud, men tjejen blev mest rädd, och när jag tittar upp så ser jag en låtsashäst som var  t o m större än Xante, och hon vägrade gå upp emot den igen. Hon förstod inte riktigt vad det var för något, och det är rätt intressant hur hon visade det,
hon skulle minsann inte gå förbi, och till en början inte ens titta på den... Men vi lyckades med att förklara hennes reaktion för tjejen, och till slut fick jag Xante att både titta på och gå förbi den där hästen. Vi har mycket kvar att jobba med, men hade jag varit Xante hade nog jag med blivit lite rädd.
Sedan lekte tjejen och Xante en låång stund till och hon tog till och med ut Xante själv först.
Himla kul att se deras lycka, samtidigt som det är bra för Xante.

Projekt 365 - dag 2


Så mycket mer än en pannkaka på en tallrik=)
Min bror är på besök ikväll, han tog bussen upp tillsammans med Xanté, eftersom hennes matte saknade henne så oerhört, så därför var förslaget pannkakor efter träningen.
Med det fick jag också inviga mitt "nya" porslin, som jag fick för flera år sedan och som legat nerpackat tills nu
när jag bor lite mer stabilt. Fick oxå inviga mina nya bestik, som jag fick i födelsedagspresent!

Projekt 365 - dag 1

Scrappiz kom det upp en utmaning under kommande år, om att ta ett foto om dagen under ett år.
Om jag känner mig själv rätt så kommer detta bli ganska svårt, men det känns som en rolig utmaning att testa,
så först och främst vill jag testa en månad.


Dagens foto får inspireras av nyår. Hittade dessa när vi var ute på promenad idag.
Senare kommer det troligen bli svårare med både fantasi och foto.
Men jag hoppas också att detta kommer att utveckla mina foton ännu mer.

Julkorten 2008

Jag har även iår gjort några egna julkort, och har kommer ett smakprov.
(klicka på bilderna för att få dom större)
RSS 2.0