galenskap?

När jag satte mig på tåget i torsdags kväll, så undrade jag lite still för mig själv om jag var riktigt klok
Men för att ta det från början.

I måndags kväll berättade min kära vän i danmark som läser till veterinär att det skulle hållas en kvällsföreläsning om alternativ medicin på djur. Mkt intressant tyckte jag, men det var lite väl kort varsel....
I tisdags tittade jag över vilka patienter som jag hade på eftermiddagen på torsdagen, för jag var ju tvungen att åka relativt tidigt härifrån, och hur skulle jag lösa det med Xante? Hann ju inte köra hem och lämna henne, och dessutom så löpte hon (hann visserligen sluta med dock) och de flesta jag känner här har hanhund. Så efter många funderingar så frågade jag morgar (som för övrigt är mkt förtjust i Xante) om han kunde ha henne, vilket han kunde. Ett bekymer mindre.
Sedan var det ju hur jag skulle ta mig.. tågen till och från Sölvesborg gick inte jättebra, och dessutom var jag tvungen att köra och lämna Xante, men det löste sig så att jag körde till Kristianstad och tog tåget därifrån.

Hela dagen var otroligt stressig, och det som kunde gå fel gick fel, inget direkt med patienterna, men andra saker runt om kring.
Kom inte ifrån jobbet i den tiden som jag skulle, och det gjorde minsann stressfaktorn inte lägre.
Hem och hämta Xante, och sedan lämna henne hos morfar. Han hade gjort matpaket till mig, med mackor i. När jag såg dessa matpaket, så kändes det som om jag var i förskolan igen när man hade fruktstund, så himla mysig känsla.

Hade tänkt mig att sova en lite stund på tåget, men var alldels för mkt uppe i varv, så jag satt och läste in lite av hund anatomin och lite kring sjukgymnastik på hund. Så när jag väl kom av tåget i Köpenhamn var jag rätt så trött, men när jag mötte upp min kompis R och vi gick en liten promenad till skolan, så blev det bättre.

Föreläsningen var intressant. Mycket kring osteopati, som jag inte hade så mycket hum om från början, som var kul att få mer inblick i. Men sedan blev jag även lite konfunderad, kring den typen och behandling och kring våran behandling, skillnader och likheter, svårt att förklara, men vissa gånger finns det väldigt mcyekt likheter mellan human sidan och djursidan.
Lite kring akupunktur, men det var mest inriktat på det allra mest grundläggande, och det har jag redan läst, även om det alltid är bra med lite uppfräschning. Så det var för mig en liten besvikelse, men R berättade att dom läser inget sådant överhuvudtaget, och då blir det ju såklart på det viset.
Hur som så fick lite allmänt ny inspiration till jobbet.

Sedan missade jag tåget som jag hade tänkt ta och fick därmed ta nästa. Så det blev allt lite sent, och jag var hur trött som helst.
När jag väl kom till Kristianstad så var det is på rutan och jag var tvungen att skrapa.
På vägen mot Sölvesborg, så lyssande jag på radion. Det är ganska mysigt att höra nattprogrammen tycker jag.
Jag var allmänt ganksa trött, rätt hungrig och väldigt frusen, och kände mig därmed ganska irriterad, just då säger han på radion:
klockan är åtta minuter i ett och det är Fredag!!
Kunde inte annat än le för mig själv där jag satt i bilen. Det var ju faktiskt fredag, och jag behövde bara klara av en dag på jobbet. Det var bara en sådan härlig känsla ikroppen.

Sedan att jag nästa höll på att försova mig är ju en annan historia.
Jobbet gick ändå rätt bra, trots att jag kände mig helt manglad.
När jag slutat körde jag och hämtade Xante, och morfar bjöd på kvällsmat. Sicken lyx!
Men jag stannade inte så länge, utan ville komma hem.
Redan när klockan var halv nio, så gick vi och la oss, och jag sov ända tills klockan åtta! Rätt ovanligt för att vara mig.

Morgen bjöd på långpromenad, och lite mys. Sedan har jag börjat städa undan lite. Slänga mer av mina saker och framför allt sortera, så det blir lite ordning.
Packa står annars på program, allt för att hinna med.

Trevlig helg!


Varför?

...ska det finnas så fruktansvärt mycket som jag vill göra?

Varför räcker inte tiden till?

Varför ska det vara så jobbigt att ta beslut?

Varför är jag rädd för att missa något?


En ny kompis

Det blev en Quickutz Revolution igår:

Mamma och jag tog en liten tripp till Helsingborg, till Scraproom
 där Quickutz Chris Muchelsen skulle hålla en demo av deras nya saker.
Lite spännande nya saker fanns det...
Annars var väl inte demon något så jättemkt att hurra för.
Tur att man inte åkte dit bara för det.

För att få köpa Revvan billigt, så skulle man handla för en viss summa,
och det var ju inte direkt svårt, utan snarare så att det var svårt att begränsa sig.
Men till slut bestämde jag mig för att köpa den långa platformen, som jag iofs inte fick med mig
hem utan den kommer på posten. Dessutom blev det tre REV-dies:


och så en bård kunde jag inte låta bli, denna har jag inte sett tidigare,
den är framför allt inte så bred, så när det bara fanns en kvar, så tog jag den snabbt.

(hittar ingen bättre bild, men får scrappa den snart så ni får se hur den ser ut)

Scrappade tre st LO medan jag var hemma,
jag fotade dom, men sedan stannde kameran i Örum, så när det kommer åter så får jag ladda upp bilderna.
Blev riktigt nöjd denna gången, även om dom blev enkla eftersom jag inte hade någon stansmaskin, syrran hade tagit med sin på träff, och då fanns det ingen hemma, och jag hade inte min med mig hem.
Men jag tyckte det löste sig väldigt bra.

Dagen idag: jobbet rullar på, inga direkta förändringar där. Ska på utbildning på onsdag.
På lunchen så var jag och tittade ut tapeter till min nya lägenhet. Hade tänkt lite grann tidigare vad jag ville ha, men
det blev inte riktigt så jag hade tänkt mig ändå. Men hur som helst så är jag nöjd med mitt val och tror att det kommer bli superbra.

När jag kom hem så tog jag ut Xante en stund och tränade lydnad.
Det blev fokus på bra kontakt vid stillasittande, och fritt följ, tycker ofta att hon hamnar väldligt långt fram. Ska försöka råda bot på det, och så blev det lite språngmarsch, och där blev jag faktiskt lite överraskad över hur hon löste.
Helst plötsligt är det kul igen, det var ett tag sedan jag kände inspiration för att ta tag i det igen.


Sedan har det blivit matlagning som vanligt på måndagar.

Det blev två bröd och så en paj.

Dessutom har jag påbörjat packningen, trodde att det skulle räcka med en väska till Xantes saker, men dock inte.ups...

...det går väldigt många dagar mellan uppdateringarna här, men det är verkligen full rulle.

Det är mycket på gång på alla plan.

-Xante först=) Hon löper och tycker det är lite jobbigt. Nu är hon hemma hos mamma och pappa, sedan i onsdags, men jag ska hämta henne redan i helgen! Men innan dess så har vi börjat plocka upp lydnaden igen, vilket fungerar bra, det har verkligen satt sig lite nu. Det behövde en paus efter allt traglande och brist på motivation i våras/somras. 
Kul att man kan se lite framsteg, hon är säkrare nu på vad det är hon ska göra. Vi hoppade över månadstävlingen på klubben i tisdags, just för att vi skulle köra hem till Örum. 

- Tyskland, hade semester igår, och jag var tillsammans med mamma och pappa i Tyskland på en liiiten shoppningtur. 
jag har inte varit med och fått handla tidigare. Men nu så var det andra möjligheter, haha. 
Visst visste jag att det var billigare där, men inte riktigt att det så mkt billigare, så det blev en och annan flaska mer än vad jag hade tänkt mig, och ändå höll jag mig inom budgeten, toppen!
 Men det blev lite jobbigt, eftersom jag blev så otroligt sjösjuk på överfarten ner och det satt i ett bra tag.

- Förra helgen, spenderade jag och Xante i Sölvesborg, och det nog typ andra helgen sedan jag flyttade hit. Men så  hade jag som sagt besök på fredag kvällen, vilket blev mysigt. Sedan har jag suttit och gjort rosor. Av kaffefilter, lite pilligt, men verkligen bra, tycker jag. Så jag var hos morfar på söndagen så han fick en.- Ny lägenhet: japp, Xante och jag ska flytta till ny lägenhet. Jag har inte riktigt trivts i denna lägenheten sedan jag flyttade hit och satte upp mig på en lägenhet, och i måndags fick jag erbjudandet, och i tisdags var jag och tittade på den och nu idag skrev jag på kontrakten, så allt ska vara klar. Redan om två veckor, dvs första dec får jag tillträde. Så hade jag inte saker att göra innan så blir det ännu mer nu. Men så har jag ju underbar föräldrar och syskon så hjälper mig.
Men packa ska jag göra själv, och sortera ut mer av mina saker. Denna lägenheten har så många fördelar jämfört med den jag bor i nu. Närmare till jobbet, gångavstånd upp till brukshundsklubben och vi till och med en egen liten uteplats med gräsmatta.

- Helgen som kommer: i morgon ska vi ha personalfest, vilket ska bli trevligt. Sedan ska jag köra hem till Örum i helgen och hämta hem Xante. Tror nog att det blir lite pysslande då... tror att jag behöver ha en lugn helg och få lite rekarnation.


Ojoj!

Tiden går VÄLDIGT fort! och veckan som gick var väldigt kul, spännande och lite utmanande.

Måndag: Första dagen på Annica Aller-kursen. Första var starten på en bana och bara det var en helt annat tänk än vad jag haft tidigare, och det blev många ! aha upplevelser för mig.
Sedan en kombination där det var möjligt att göra både framför och bakombyte samt blindbyten.
Har länge jobbat med bakombyten för att jag har inbillat mig att jag hinner inte med xante, och det gör jag inte heller, men om man lär sig göra dom rätt och på rätt ställe så funkar det visst.

Tisdag: Andra dagen. Vi började med kontaktfält och först en lite teoridel, där vi fick berätta hur vi tänkte kring kontaktfält. och även om jag inte har stora problem med xantes kf, så krävs det att jag verkligen bestämmer mig för hur jag vill göra.
Så Annica visade mig ordentligt hur hon menade med två av - två på. och det gick verkligen upp ett ljus hos xante, och jag fick verktyg för hur jag skulle hantera dom. Så suveränt!
Samtidigt som vi även fick köra en lite kombination med vippan och samma kombination med bytena igår.

På eftermiddagen var det även dax för att lära oss med nedväxling, vilket inte heller var helt lätt att få till, men när det väl satt så kändes det helt naturligt .

Kursen avslutades med en hoppbana, där vi först fick gå en gång själva och sedan även samlas och gå igenom den tillsammans med kursarna och annica.
sedan gjorde alla helt klockrena lopp! Så det blev nästan lite tävlingslikt, och jag blev allt lite nervös för våran start.
Men loppet gick så otroligt bra! Efter loppet fick vi lite inviduell kritik och bland annat en grej som satte sig rakt i hjärtat på mig: Xante är en naturbegåvning och hon litar på dig!
Jisses, lite generad blev jag allt.

Syrran och Åke var oxå med båda dagarna, och dom skötte sig exemplariskt. Det ekipaget är verkligen kul att se när åke på är hugget. På eftermiddagen andra dagen var han nog lite trött, men snälla nån, hunden är ju snart 10år gammal.

Onsdag: Så var det jobbdax igen. Det blev verkligen en lång och mkt intensiv dag, och när jag kom hem så var syrran kvar, och vi åkte tillsammans med Kristianstad Agility Cup. Det var inte direkt någon svår bana, men ibland är det just det som är det allra svåraste. Men med kursen och dess verktyg i bakfickan så kände jag mig säkrare på hur jag skulle hantera flera av situationerna. Vilken lyx:P
Xante kändes inte spec taggad, utan mer lite trött efter  kursen, men när hon väl satt på startlinjen och skulle starta som var det som om hela hon exploderade och jag hann inte riktigt med de bytena som jag skulle, men det som oxå skiljde denna gången från de allra flesta andra gångerna, var jag själv lyckades hålla ihop en hel bana. Rent mentalt brukar jag själv tappa skärpan, antingen så lägger jag fokuset alldels för långt fram eller så tappar jag energin om någon blir fel.
Men nu var det till att ta ETT hinder i taget och sedan efter det nästa. Vilket uppenbarligen gav resultat. Xante VANN sin allra första tävling!! Dock inte med allra snabbast tid, men så hade vi oxå flera lite långa utsväningar. Så det finns MASSOR att jobba på, och nu kommer det bli en lång härlig vinterträning.

Torsdag: jobbdag igen. Det var verkligen inte något kul väder, och jag som cyklade till jobbet. Men så hade jag en snäll syster som kom och hämtade upp mig innan vi for hem.
Det var verkligen mysigt att ha syster här i många långa dagar=)

Fredag: Ledig dag! verkligen skönt! Det skulle bli en lite lugnare dag, men pyttsan heller. Det blev att åka och handla med bror min, sedan bakade jag tre olika satser bullar: kanel, vanilj och med mörk choklad. Min underbara mamma hade satt degen så att jag bara kunde sätta igång med bakandet när jag kom hem!
När väl bullarna var klara, så var det dusch och sedan tåg till Malmö för att möta upp mina vänner och festa!
Det blev verkligen en lyckad kväll och lördag morgonen, blev som dagen efter dagar brukar vara:)
Vi gick och åt brunch på ett ställe, och vi åt tills vi storknade.

Helgen blev intensivt umgänge med mina underbara vänner. Grillning, Bastu, Glimmingehus och ett besök på Österlenkryddor. Så härligt!
Sedan blev det middag med familjen och några till. Mysigt värre, och det blev senare hemfärd än planerat,
men vad gör väl det?!

Gårdagen: mycket att göra på jobbet, och sedan xante och jag ute i ca två timmar. Skönt!

Dagen: Blev lite sönderhackad, med lite återbud och så. Skulle till Karlshamn på blodgivningen.
Vilket isig var en historia. Hade väldigt lågt blodtryck, men bra järnvärde. Det ville verkligen inte sluta blöda, t o m sköterskan hann bli lite orolig. Tog nästa lika lång tid med koll av blodtryck och få det att sluta blöda som det tog att lämna själv blodet. Men nu har jag gjort det, och det kommer dröja ett tag till nästa gång.

Resten av veckan: ska försöka träna lite, tänk om jag skulle ta tag i lydnaden igen?! Sedan ska jag städa och feja lite här hemma, för till helgen blir det halv släktträff här i min lägenhet, som en del av ett firande av en släkting.  Sedan blir det nog en lugn helg! Vilket jag ser framemot mycket!RSS 2.0