Xanté mår sådär

Egentligen skulle jag allra helst vilja skriva om vår planerade Roadtrip till sommaren, har hittat massa spännande turistmål så Rasmus och jag skulle kunna vara borta många veckor...Får väl försöka begränsa sig.

Men i vilket fall så mår min lilla stjärna inge bra...och jag har så svårt att sätta fingret på knuten.
Efter att vi var hos ortopeden i mellandagarna så har jag behandlat Xanté efter de rekommendationer jag fick och dessutom har hon fått på smärtstillande och jag tycker att hennes bakben har blivit betydligt mycket bättre, vilket självklart väldigt glad.
Hon fick t o m träna ett minipass agility under väldigt kontrollerade former, och som hon älskade det. Det riktigt värmde matte-hjärtat. Det gick verkligen bra.
Ett par dagar senare tänkte jag att jag skulle träna lite lydnad, för att få henne lite hjärn-trött.
Då vi kommer upp till klubben så är min kompis där och kommenderar mig i frittfölj. Vi hinner inte ta mer än ett par steg innan hon säger att Xanté inte går rent. Jag fattar ingenting och jag såg inte heller att hon inte gick bra.
Men så tåg K henne och gick fot och då var det inget att snacka om. Bara till att avbryta träningen och gå en runda med henne istället. Känner givetvis igenom henne igen och hon ömmar inte direkt någonstans.
Tankarna börjar snurra, hur ska man hantera detta? Vad är det som händer? Varför?

Åter igen koppelrastning och ta de lugnt. Lätt för en hund som redan är lite halv understimuelerad...
Bokade tid till veterinären och telefontid med ortopeden eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle ta mig an detta problem. Båda tiderna blev idag, så det kändes lite som dagen D.
Först var jag på den bokade tiden hos veterinären och han tog sig tid och tittade på X. Hon tyckte det skitjobbigt idag, hon har tröttnat lite på okända människor som ska provocera för att se vart hon har ont. Det är ju inte så konstigt, men samtidigt något som måste göras för att vi ska veta var det sitter någonstans.
I vilket fall blev det också blodprov, som efter många om och men visade sig vara negativt för borrelia men dock positivt för anaplasma/ehrlichia. vilket inte alls är bra...
Efter diskussion med veterinären så skickar vi iväg proverna för vidare analys och innan dess blir det ingen antibiotikabeh.

Vid lunch ringde ortopeden som vi träffade i julas. Hon tyckte att jag hade resonerat helt rätt med tanke på blodproverna och uteslutning av detta..
Efter en stunds resonerade fram och tillbaka om tänkbara behandlingsalternativ, så fortsätter vi med rehabövningar och NSAID och hoppas på förbättring...har en tid bokad lite längre fram för säkerhets skull.

Xanté mår efter omständigheterna rätt ok, är lite uttråkad och vill mysa en massa med matte. Direkt allmänpåverkad är hon inte i detta stadiet, men det ju det som är lite lurigt.

Jag förklarar härmed krig mot fästningarna!!! Jag avskyr dom små krypen!

Mattes älskade lilla myshund <3

Turista i Sverige -11


Jag har fått för mig att årets semester ska bli en Road trip i Sverige. Det började med en tanke på tågluffa i Europa, men så känns det som om jag vill ha mer tid att lägga på det än vad jag kan ta i år, eftersom vi vill väldigt mycket annat också. Dessutom firar en av min allra bästa vänner sin 30års fest norröver i sommar och det finns så mycket mer där jag vill se än det jag hann med när jag var student. Även om vi gjorde en himla massa redan då.

Nu håller jag på och surfa runt lite och luska ut lite spännande ställen att kolla in. Inte för att allting ska vara förutbestämt så vill jag ändå ha lite alternativ samt att det blir lite lättare för upplägget av körningen och turen.

Till detta har jag köpt en ny bok

Sveriges 100 märkligaste sevärdheter.

Några ställen har jag/vi redan besökt
bla Bilkyrkogården på Kyrkömosse

och Löderup Strandbad är en del av min uppväxt.Nya lägenheten

Lite bilder från min nya lägenhet:) Inte superbra eftersom det var ganska mörkt när jag kom hem...År 2010

Det var länge sedan jag ens öppnade bloggen.
Men i dessa dagar är det väl dags att sammanfatta år 2010 och jag hittade i allt flyttstök kalendern för det gånga året.  Det känns som detta har varit ett underligt år, det året där ingenting som förväntades hände utan allt annat istället. Stora delar av lägenheten är nu nerpackad i kartonger och from nästa helg ska jag flytta till en annan större lägenhet och lite närmare kontoret på nya jobbet. Det blir ett år till i Sölveborg med omnejd.

Januari
En otrolig kall månad överlag. Det blev en fotosession i Sandviken, en skidtur i Vångabacken, Växjö-tur med familjen K och sist men inte minst systers 20årsdag i Örum.


Februari
Årsmötenas månad. Sitter kvar i styrelsen för Sölvesborgs Hu, men detta året som suppleant samt kommer in i styerlsen för Blekinge VK. Går A1-utbildningen för Eva Bertilsson i Hässleholm. Melodifestival i Malmö då jag såg genrepet två gånger. Först fredag kväll med jobbet och sedan sov Rasmus och jag på hotell för att på lördag eftermiddagen se det tillsammans med familjen.


Mars
Hade planerat att sägsongsdebutera med Xanté inomhus på Malmö int. Så blev det inte. Xanté skadade sig en vecka innan. Vi kastades mellan hopp och förtvivalan om hur det skulle gå för henne. Men det visade inte på någon allvarligare skada utan att vi kunde fortsätta träna och tävla. Jag virkade OS-mössor för fulla muggar. Träffade Sandras lilla Teodor för första gången.


April
I april firade Rasmus och jag ett år tillsammans, då åkte vi till Ronneby brunn på SPA över en dag Där vi bara tog det lugnt, fick varsin behandling, tränade och hade en helmysig helg. Jag träffade Mona då hon kom ner till Skåne.
Vi skulle haft föreläsning för Eva-Marie Wergård men vulkanutsläppet på Island ställde till det. Det var uppvisning i vallning på Betesläppet i Bräkne-Hoby.


Maj
Våren kom smygande efter en lång vinter. Växjöloppet, då även Rasmus syster kom hem och var med. Säsongdebut i Falkenberg, vi fick ett cert i agilityklassen med oss hem. Började gå nybröjarkurs i vallning för Lena. Vallade tre gånger i veckan. Lillebror fyller 18år, vilket firas med bilorientering. Rasmus sprang Göteborgsvarvet. Tävlade U-DM utan framgång.


Juni
Fortsätter med att valla mycket. Börjar fundera på VP under året. Var på anställningsintervju. Rasmus cyklar Vätternrundan medan jag är i Örum och ser Kronprinsessbröllopet tillsammans med mamma.
Midsommar spenaderas utanför Älmhult tillsammans med Rasmus vänner.


Juli
Sommaren kommer och det blir hysteriskt varmt. Vi tävlar i Karlskrona utan resultat. Mer fokus på vallningen i pausen tillsammans med Anna W. Kusin My konfirmeras. Semestern kommer och vi hade planerat att åka till fjällen och vandra. Men en envis förkylning med feber för min del sätter stopp för detta. Rasmus springer Victorialoppet på Öland där båda hans systrar med familj är med. När jag friskar till blir det vallning hos Lena. Rasmus köper ny bil. Winnerbäck i Vimmerby. Utställning på marsinsholm. Dressincykling på Österlen.  Kusin Måns födelsedag med vattenskidåkning. Avslutning på semestern blir en helg i Stockholm för att tävla U-SM.


Augusti
Tävlar i Sjöbo, fantastiskt roligt men utan resultat. Lämnar Xanté hos Lena för grundträning. Passar Silas och Sapp. Anna Ns 30års fest. Fokus på vallning och VP. Vallning hos Petra och Lira.


September
.
Åskådare på vallning-SM. Går på husvisning.  Börjar på vattengympa. Åker till Ida i Kalmar. Xanté går vallhundsprovet tillsammans med Lena och klarar det. Jag går Vp dagen efter.


Oktober
Konferans med jobbet på Guö. Xanté blir skadad. Koppelrastning. Firar Farsdag på Friden. OMT-kurs i lund. Funktionär på  vallningtävling i Ljungby


November.
Xanté börjar löpa. Tänkt att paras men det gick inte trots ihärdiga försök. Rasmus fyller år och vi går på föreställningen Maskeradmordet i Karlshamn. Vallningstävling i Ljungby igen. Bröllopsmidddag för Rasmus kusin. Huseby julmarknad tillsammans med Mia och Tomas. Får erbjudande om en ny tjänst som jag inte kan tacka nej till.


December.
Julfest i Köpenhamn. Julbak i Tranås. Hos sjukgymnasten i Helsingborg med Xante.  Julfirande i Örum helgen innan jul. Julafton hos svärföräldrarna tillsammans med Rasmus och hans systrar med familjer. Juldagen med brunch i Växjö. Annandagen snöar inne och det blev lite längdskidor istället. Nyår blev sjukstuga i Sölvesborg istället för firande i Växjö.


Inför 2011 har jag faktiskt inte så väldigt mycket tankar. Det som har hänt under detta året, när mina tankar och planer inte riktigt har stämt överens med det som faktiskt har hänt så blir man väldigt mycket mer ödmjuk inför livet som helhet.
Jag ser otroligt mycket framemot året som helhet.

RSS 2.0